PRESUDIO MOTIV

Dvominutna opsada Ostojićevog gola, tokom koje su domaći pokušavali nekoliko puta da smeste loptu u mrežu Čarapana, rezultirala je golom Hadžibulića u 24. minutu. Lepo je slavljenik iz redova Novog Pazara, kome je ovo bila poslednja utakmica u karijeri, prihvatio loptu na desetak metara i preciznim udarcem pogodio za vođstvo – 1:0.

Silno su momci u plavim dresovima bili motivisani, ulog je bio opstanak, nisu prekidali ofanzivu, ali mreže su mirovale do odlaska na odmor…

Prvu šansu u nastavku imao je mlađani Luka Laban, koji se pojavio na terenu na početku drugog poluvremena, “ukrao” jednu loptu u 47. minutu i krenuo ka golu, ali Drobnjak je uspeo dobro da interveniše i dobio je Napredak samo korner.

Pet minuta kasnije viđen je emotivan trenutak i definitivan oproštaj Hadžibulića od fubala. Sa suzama u očima ispraćen je sa terena aplauzom svih aktera.

U odsustvu nedovoljno oporavljenog Saše Marijanovića, povređenih Bojana Čečarića, Marka Bačanina, Nenada Ivanića, dao je trener Napretka Milan Đuričić šansu mladom Urošu Gajiću da debituje u prvom timu, a pojavio se u finišu na terenu i Nemanja Đeković…

Domaći su duplirali vođstvo u 57. minutu, odlično je centrirao Tomić, a Sise bio najviši u skoku u kaznenom prostoru i glavom zakucao loptu u mrežu. Od tog trenutka Kruševljani su krenuli agilnije ka golu Pazaraca i u 85. minutu, posle kiksa Delimeđca, uspeo je Milunović da smanji na 2:1, ispostavilo se – i postavi konačni rezultat. Motivisaniji domaćin umešno je do kraja sačuvao prednost. Bez obzira na poraz cilj – opstanak je ispunjen, ali ostaje žal što plasman nije dodatno popravljen, jer mogli smo i do osmog mesta.

-Ušli smo bojažljivo u ovaj meč, nismo mogli da računamo na pojedine igrače zbog povreda i to se osetilo. Umeli su domaći to da iskoriste i bodreni od strane odanih navijača, uspeli su da pobede i ostanu na superligaškoj sceni, na čemu im čestitam – istakao je posle utakmice trener Čarapana Milan Đuričić.

P