POVREDE I VIRUS KROJE TIM

Pobeda u Senti uslovila je rokadu na tabeli, treće mesto je preuzeo Napredak, a trijumf nad Čukaričkim garantovao bi, bar do sledeće Zvezdine utakmice, proboj na drugu poziciju.

-Imamo opet jednu tešku utakmicu. Igramo sa Čukaričkim, koji zna se šta predstavlja u našem fudbalu u poslednjih sedam, osam godina. U odnosu na prethodno kolo, kadrovski nismo ni ojačali, ali ni oslabili. Đuričković je dobio virus, Marjanović i Tomić su se oporavili i najverovatnije će igrati. Naravno da idemo na pobedu, ali ne bi bili nezadovoljni ni nerešenim ishodom, prosto igramo sa ekipom koja zna šta hoće, dovodi najbolje mlade igrače iz Srbije, ali i regiona. Definitivno očekujem utakmicu sličnu onoj iz finiša prethodne sezone, kada smo pobedili sa 1:0 i nemam ništa protiv da takav rezultat bude i ovom prilikom – istakao je Napretkov strateg Milan Đuričić.

Posle trijumfa nad TSC – om i plasmana na treće mesto, što predstavlja istorijski uspeh i najbolji start u šampionatu u istoriji dugoj skoro 75 godina, zavladala je velika euforija u gradu pod Bagdalom. Generalno, Napredak je hit dosadašnjeg dela prvenstva. Trener Đuričić ne dozvoljava da euforija zahvati ekipu i pokušava da “spusti loptu”:

-Napredak se u prethodnoj sezoni borio za opstanak, a Čukarički predstavljao Srbiju na međunarodnoj sceni. Ambicije su sad toliko porasle, da ispadosmo vanzemaljci. Činjenica je da smo uradili dosta toga od juna, ali moramo da budemo realni. Naš prevashodni cilj je plasman u plej – of. Ukoliko to ostvarimo, da cela ekipa zajedno prođe pripreme, što letos nije bio slučaj, pa da u doigravanju probamo da “poentiramo”. Jedno je sigurno, protiv Čukaričkog nam je neophodna podrška i pozivam navijače da dođu i pomognu nam da trijumfujemo.

I junak pobede u Senti, nad TSC – om, golman Nikola Vasiljević priželjkuje četvrtu uzastopnu pobedu:

-Dolazi  nam Čukarički, dobra i polenta ekipa, sa dosta mladih igrača. Spremni smo, proučili smo njihovu igru, domaćini smo i očekujem nastavak uspešnog niza i da se na kraju radujemo sa našim navijačima.

Protiv Čukaričkog stručni štab neće moći da računa na: Đuričkovića, Kerkeza, Kočića i Kunića, ali i dalje važi: koga nema, bez njega se mora i može…

P