POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK

Kakva utakmica podno Rudnika! Pet golova, jedna lopta više u mreži Metalca i zasluženi trijumf Čarapana – 3:2. Najavili su iz oba tabora otvorenu borbu, domaći su priželjkivali pobedu za beg sa začelja, Napredak hteo povratak na pobedički kolosek za učvršćenje pozicije pri vrhu tabele. Smenjivale su se šanse na obe strane, a do vođstva su stigli Kruševljani u 24. minutu. Korner je majstorski izveo kapiten Marjanović, a pred golom Metalca sve u skoku nadvisio Tomić i poslao loptu u mrežu. Prednost je duplirana u 40. minutu, ponovo posle prekida koji je izveo Marjanović, egzekutor, tom prilikom, bio Kerkez. Usledila je provera u VAR sobi, da li je Kerkez bio u ofsajdu, a posle pet minuta potvrda da je pogodak regularan.

Čim se domaći krenuli sa centra uspeli su da prepolove zaostatak, Cvetković je dobro prošao po levoj strani, oštro šutirao, Vasiljević uspeo da odbrani, natrčao je Krajišnik i pogodio. Do odlaska na odmor viđen je još jedan gol. U trećem minutu nadoknade vremena, posle centaršuta Kočića golman domaćih je kratko odbio loptu, dočekao je Đorđe Jovanović i podigao na 3:1.

U nastavku, posle samo četiri minuta igre, posle prekida Stojić je glavom zakucao loptu i zakomplikovao situaciju. Nisu, međutim, Čarapani dozvolili da im tri boda izmigolje, bilo je čak šansi i za ubedljiviji trijumf. Marjanović i Đuričković su tukli pored gola, u samom finišu Maslarević je osujetio Ćukovića…

P