BIĆE BOLJE – UVERAVA KRSTIĆ

Pitaju se navijači: kad će taj gol, podsećaju da je poslednji viđen u presudnoj bici za plej – of u prošlom prvenstvu, kada je tadašnji kapiten Saša Marjanović majstorski pogodio iz slobodnog udarca…

-Ne treba računati niz iz prošlog i aktuelnog šampionata. Danas Napredak ima novi tim, novog trenera. U prvom kolu smo izgubili od odlične Vojvodine, koja puca visoko, što je potom potvrdila i ubedljivim trijumfom nad mlađim novosadskim superligašem. A, mi smo na „Karađorđu“ imali nekoliko idealnih prilika da se vratimo neporaženi, stativu, situaciju „jedan na jedan“, na kraju i penal – „vraća film“ Nemanja Krstić.

Protiv Voždovca, na premijeri pod Bagdalom, odlična partija u prvom poluvremenu, u nastavku nešto slabija, na kraju – podela bodova, bez golova.

-Iznenadili smo Zmajeve taktički, sa trojicom štopera, što je i njhov trener priznao posle utakmice. Ali, nismo imali ni malo sreće da bar jednom zatresemo mrežu u prvom poluvremenu. Čečarić je opet pogodio okvir gola, Krunić sjajno intervenisao posle mog slobodnog udarca, a bilo je još prilika koje smo mogli da materijalizujemo. U nastavku, kako je vreme odmicalo morali smo veliku pažnju da posvetimo i defanzivi, da nas Zmajevi ne bi kaznili iz nekog kontranapada. Generalno, sve je bilo dobro, osim same završnice.

Uveren je, ipak Krstić da dolaze bolji dani, možda već od nedelje, kada je na programu gostovanje na Banovom brdu.

-Tradicija je na strani Čukaričkog, ali novo prvenstvo, nova priča. Brđani u međuvremenu, odnosno danas, imaju i utakmicu u kvalifikacijama Lige konferencije, gostuju u Luksemburgu, ali ne računamo na njihov umor, jer imaju veliki fond igrača. U svakom slučaju fokusirani smo na našu igru. Radimo dobro, neuporedivo bolje nego u prethodnih šest meseci, a ono što pre svega odlikuje naš tim – svaki igrač je u potpunosti u funkciji ekipe. Ubeđen sam i da smo danas među najspremnijim ekipama u ligi i nikom neće biti lako sa nama. Samo da probijemo led kada je efikasnost u pitanju. Jedan gol još više će nam raširiti krila – uverava pouzdani vezista Nemanja Krstić.

P