POBEDA PROTIV MAĐARA

Protiv mađarskog prvoligaša Tisakečkea, u prvoj utakmici u Antaliji, trener Đorđević je na teren poslao sledeći tim: Petrić, S.Jovanović, Đeković, Bolha, Prijović, Pantić, Stanković, Bastajić, Rosnup, Đ.Jovanović i Matić.

Krenuli su momci ofanzivno od starta, primorali rivala da se brani, a u grčevitoj borbi da oteraju Čarapane što dalje od svog gola, Mađari nisu birali sredstva i često su pravili grube faulove…

Prva šansa viđena je već u sedmom minutu: Bastajić je lepo prebacio loptu na drugu stativu, gde je dočekao Rosnup, ali uspeo je da ga osujeti golman Antal i izbaci loptu u korner. Pet minuta kasnije Đorđe Jovanović je poslao loptu u prostor za Stankovića, koji je utračavao, ali na vreme je krenuo i čuvar mađarske mreže i uspeo da je zaštiti. Pantić je pametno razmišljao u 14. minutu, usledila je asistencija za Đorđa Jovanovića, koga su protivnički defanzivci u poslednjem trenutku stigli da zagrade, pa je lopta poslala plen golmana mađarske ekipe.

Prvi put protivnik je zapretio u 17. minutu, posle slobodnog udarca sa 25 metara, ali nije taj šut predstavljao ozbiljnu pretnju po Petrića. Lepo su naši fudbaleri kombinovali tri minuta kasnije, usledila je asistencija Rosnupa za Pantića, koji je odlično skočio i uputio loptu glavom pod prečku, međutim, uspeo je da je izvadi golman Antal i skrene u korner.

Smenjivali su se napadi pred golom Tisakečkea, u 30. minutu posle kombinacije Pantić – Matić, viđen je novi udarac iz ugla, a potom je osujećen, najviši u skoku – Bolha. Nakon trećeg kornera, a sve je izvodio Rosnup, Đeković je poslao loptu pored gola. Još tri puta u poslednjih 15 minuta prvog dela utakmica smo pretili. Prvo je izblokiran udarac Đorđa Jovanovića, pa je nakon kornera i novog pokušaja Bolhe, viđen još jedan Đekovića, ali ostala je netaknuta mađarska mreža.

U nastavku, iz prve postave na terenu su ostali Stefan i Đorđe Jovanović, a priključili su im se: Savić, Mršić, Kerkez, Vukajlović, Putinčanin, Laban, Čečarić, Ljubomirac i Šarić.

Nakon tri minuta igre viđen je jedan od retkih opasnih napada Tisakečkea, koji je mogao da završi pogotkom, ali Geiger je iz neposredne blizine promašio ceo gol… U 54. minutu smo uzvratili, uspešno su kombinovali Čečarić i Stefan Jovanović, usledilo je prigravanje Ljubomirca, koji je tukao, za malo pored gola. Pet minuta kasnije, posle skraćenog kornera, a izveo ga je Laban, na pravom mestu našao se Putinčanin, ali nije dobro nanišanio. U 63. minutu na ozbiljnom iskušenju je bio naš golman Savić. Iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara silovito je tukao Erolei, pod prečku, ali izvio se Savić i promenio lopti putanju…

U 69. minutu Zogović je zamenio Đorđa Jovanovića. Tri minuta kasnije stigli smo do vođstva, pošto je Kerkez oboren, a sudija Biljdin momentalno pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Šarić i bio nepogrešiv – 1:0!

Od 76. minuta šansu je umesto Stefana Jovanovića dobio Bojović, igrač koji je došao na probu, i samo dva minuta kasnije upisao se u listu strelaca za konačnih 2:0. Pogotku je prethodila odlična asistencija Labana, nakon prekida, a Bojović je dobro ispratio let lopte i glavom je smestio u mrežu.

Pokušao je i Zogović do kraja da se upiše u strelce, posle veštog prodora, ali nije uspeo. Usledile su, ipak pohvale sa klupe…

Na terenu danas nije bilo Projića, Krstića i Kneževića – zbog zdravstvenih problema.

 

 

 

 

 

P