POBEDA NAD LUKSEMBURŽANIMA

U drugoj proveri u Antaliji – pobeda od 2:1, a protivnik je bila Mariska Merš, član elitne lige Luksemburga. U prvom poluvremenu totalna dominacija naše ekipe o čemu svedoči podatak da su Luksemburžani samo jednom zapretili. U osmom minutu, posle prekida Moreira je ubacio loptu pred naš gol, dobro je skočio visoki Rodrigez, ali glavom ciljao van okvira, pa nije ni bilo potrebe da Savić interveniše.

Na suprotnoj strani, već u petom minutu, usledila je dobra intervencija odbrane rivala nakon kornera, lopta je ipak stigla do Vukajlovića, koji je snažno šutirao sa dvadesetak metara, a golman Mousima je uspeo krajnjim naporom da je skrene u korner. Posle faula na rogu kaznenog prostora u 14. minutu, usledio je slobodan udarac. Zličić je pronašao Đorđa Jovanovića, koji je tukao, za malo iznad gola.  Dva puta su potom štoperi luksemburškog tima vadili loptu sa gol – linije, ali nije bilo spasa u 38. minutu. Dobro su kombinovali puleni trenera Gaćinovića, stigla je lopta do Majdevca, koji je snažno šutirao, golman Mousima je dobro intervenisao, ali „odbitak“ je pokupio Stanojlović i pravda je zadovoljena – 1:0.

Luksemburžani su bili vrlo grubi, sve vreme igrali na ivici faula, često preterivali, pa su igru u prvom poluvremenu morali da napuste mladi Blagojević, kome je pukla arkada i Krstić, koji je dobio jak udarac kolenom u mišić…

U nastavku rastrzana igra uz mnogo prekida, a posle jedne dobre akcije u 69. minutu Marjanović je propustio priliku da duplira vođstvo. Usledila je kazna, Luksemburžani u 78. minutu stižu do izjednačenja sa bele tačke preko Rodrigeza. Bunili su se naši igrači, pokušali da objasne sudiji Čalašu da nije penal kada se lopta od noge odbije u ruku, ali promene sudijske odluke nije bilo i morali su naši momci da krenu sa centra.

Pokušali su potom fudbaleri u žutim dresovima da odbrane nerešen ishod, međutim, upornost da se stigne do prve pobede je urodila plodom u 89. minutu: Marjanović je idealno sa desne strane asistirao Bojoviću na prvu stativu, usledio je skok našeg napadača i trzaj glavom za konačnih – 2:1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P