POBEDA NA KRAJU

U poslednjoj proveri na pripremama u Makedoniji, koja je poslužila kao generalna proba za Kolubaru, Napredak je pobedio Skoplje na njihovom terenu. Utakmica je odigrana po veoma toplom i sparnom vremenu, što je svakako uticalo na igrače oba tima, ali od početka su Čarapani diktirali tempo. Imali smo preko 20 udaraca ka golu protivnika, koji je izuzetno čvrsta i odgovorna ekipa.

Pretili su Skopljancima Đorđe Jovanović, Bačanin i Saša Marjanović, ali nisu uspeli da pogode iz povoljnih prilika, a udarce sa distance su isprobali Spremo i Krstić. Mreža domaćih konačno se zatresla u 33. minutu. Loptu je iz kornera ubacio Krstić, a najviši u skoku je bio Tomić i glavom matirao  čuvara domaće mreže.

Nastavili su naši fudbaleri i u drugom poluvremenu sa opsadom gola Skopljanaca. Na samom startu u dobroj šansi našao se Stevanović, do kraja – Đorđe Jovanović, Milošev i Kočić, ali golova više nije bilo.

NAPREDAK – SKOPLJE 1:0 (1:0)

Stadion Skoplja. Sudija: Marjan Mladenovski (Skoplje). Strelac: Tomić u 33. minutu.

NAPREDAK: Vasiljević, S.Jovanović, Spremo, Kerkez, J.Marinković, Tomić, Krstić, Marjanović, Đ.Jovanović, Kočić, Bačanin. Igrali su još: Jordanov, Mršić, Ćuković, Dabić, Laban, Rašković, Milovanović, Ivanić, Pantić, Stevanović, Milošev, N.Marinković, Kotlajić.

SKOPLJE: Efremov, Najdevski, Trajanovski, Pecov, Čurlinov, Janakievski, Jašarevski, Janevski, Demir, Kirovski, Jusuf. Igrali su još: Vulić, Siljanovski, Nastevski, Markovski, Stojanovski, M.Nasteski, A.Nasteski, Desnik, Georgijev, Ignjatov, Hasan.

P