VAŽNA POBEDA KADETA

U izuzetno bitnoj utakmici (22. kolo) za očuvanje statusa člana elitne divizije naši kadeti su danas pobedili subotički Spartak sa 1:0. Gol odluke pao je u 85. minutu. Pogrešio je kapiten gostiju Ćuk na ivici kaznenog prostora, loptu je prihvatio Dobrosavljević i u situaciji „jedan na jedan“ nije bilo spasa golmanu Strajniću, inače najzapaženijem u redovima Spartaka.

Napadali su puleni trenera Babića sve vreme, Dobrosavljević je u prvom poluvremenu imao dve dobre šanse (12. i 19. minut) da dovede svoj tim u vođstvo, prvi put je tukao za malo pored gola, a potom je Strajnić „spustio rampu“. Na suprotnoj strani gosti su retko uspevali ozbiljnije da zaprete, a kada bi se to i desilo golman Marković je uspešno otklanjao potencijalnu opasnost. Najneizvesnije je, u našem kaznenom prostoru, bilo u 35. minutu, kada su Subotičani imali tri uzastopna kornera…

Šansu utakmice propustio je Luka Petrović u 74. minutu. Posle lepe akcije imao je klasičan zicer, ali sa dva metra nije uspeo da smesti loptu u mrežu, već je pogodio protivničkog golmana. Ofanziva se na kraju, ipak isplatila i Dobrosavljević je popravio golgeterski učinak i obezbedio tri značajna boda.

 

 

P