SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Posle prvenstvene utakmice između naših i kadeta Spartaka došlo je do nemilih scena na terenu, koje nismo želeli da iznosimo u javnost, s obzirom da su u pitanju maloletna deca, ali kako smo unapred proglašeni krivima, bez krivice, klub je odlučio da izda zvanično saopštenje, koje u celosti prenosimo:

„Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki vid nasilja, kako na sportskim terenima, tako i van njih. Puštajući u medije privatan snimak maloletne dece, uz zlurade komentare upućene na adresu našeg kluba, prinuđeni smo da podnesemo tužbu zbog klevete protiv Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, koji daje sebi za pravo da komentariše događaje na kojima nije bio prisutan. Gospodin Poledica je činio „uslugu“ pitamo se kome, naneo nemerljivu štetu ugledu FK Napredak, a da nije našao za shodno da nas kontaktira i raspita se o nemilim scenama posle utakmice. O nanetoj šteti Fudbalskom savezu Srbije, kao našoj krovnoj organizaciji i da ne govorimo.

FK Napredak je organizovao utakmicu shodno propozicijama o takmičenju, neophodnu dokumentaciju je uredno predao delegatu utakmice. Posedujemo i snimke sigurnosnih kamera sa terena, na kojima se jasno vidi ko je započeo incident. Spremni smo, posle svega i da, uz saglasnost roditelja, dostavimo na uvid svim istražnim organima izveštaje lekara za devetoricu naših povređenih igrača.

Ceo slučaj Fudbalski klub Napredak prepušta Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, pravosudnim organima i disciplinskoj komisiji FSS.“

 

 

P