OSTAVKA – KAO NEKOREKTAN ČIN

Koliko javnost, ostavka sad već bivšeg šefa stručnog štaba Vladimira Gaćinovića, još više je šokirala sve u Klubu. Tim pre, jer je Vladimir Gaćinović praktično dogovorio sa Rukovodstvom nastavak saradnje i dostavio spisak igrača na koje računa u narednom šampionatu, a kojima posle predstojećeg plej – ofa ističu ugovori. Sa većinom njih već su i obavljeni razgovori proteklih nedelja.

Zbog toga je sinoćna ostavka ne samo šokantna, već i nekorektna. Prema Klubu, koji je učinio sve da ekipi i stručnom štabu obezbedi maksimalne uslove za rad i takmičenje, što je i sam Gaćinović više puta rekao, ističući „pa ovo nema nigde“! Nekorektno i prema fudbalerima, koji su na konferenciji za medije posle utakmice kritikovani za nedisciplinu u igri i sramno izdanje. Nekorektno i prema navijačima, koji su ga videli na Napretkovoj klupi i u buduće.

Juče su Liverpul i Arsenal, koji se bore za titulu u Premijer ligi poraženi na domaćem terenu, a novi šampion Italije Inter je kod kuće odigrao nerešeno sa ekipom koja se bori za opstanak. Zašto bi onda poraz Napretka od Radnika bio sraman, a usledio je nakon obezbeđenog mesta u plej – ofu i kada je rezultatski bolji od debakla od novajlije u Ligi IMT – a (0:4), na prvoj utakmici koju je Gaćinović vodio!

Ukoliko se Vladimir Gaćinović predomislio po pitanju ostanka u našem Klubu, iz bilo kojeg razloga, postojalo je mnogo drugih načina da se saradnja završi dostojanstveno.

 

 

P