NOVI DRESOVI – SPOJ PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI, TRADICIJE I AMBICIJE

Uz prisustvo brojnih gostiju danas smo obeležili slavu Svetog Alimpija Stolpnika sečenjem slavskog kolača u Crkvi Lazarici, a potom smo u Narodnom muzeju Kruševac predstavili novu kolekciju dresova naše ekipe. Naš kreativni marketing tim, na čelu sa Josifom Arsićem, inspirisan odorom Kneza Lazara, čija se replika nalazi u Narodnom muzeju Kruševac, uradio je dizajn dresova, koji su oduševili sve koji su prisutvovali promociji.

O odori Kneza Lazara govorio je istoričar Nikola Pantelić, direktor Narodnog muzeja, a o ideji o vizuelnom identitetu kompletnog Kluba, odnosno novoj liniji dresova Valentina Vasić, generalni sekretar je istakla:

-Fudbalski klub Napredak iz nekadašnjeg prestonog grada Lazareve Srbije odlučio je, ne samo da igra fudbal, već da kroz novu liniju dresova inspirisanih likom i delom Svetog Kneza podseća na duh hrabrosti i odanosti. Vođeni idejnim rešenjem našeg kreativca Josifa Arsića, želeli smo da kroz novi dres prenesemo poruku da fudbal nije samo sport, već i sredstvo očuvanja nasleđa i podsećanja na vrednosti koje čine srpski narod i naše vitezove snažnim i nepokolebljivim. Ovaj spoj prošlosti i sadašnjosti, tradicije i ambicije, postavlja naš Klub na mesto čuvara nasleža i nacionalnog ponosa.

Ponosan na slavnu istoriju i prvi vizionar Napretkove budućnosti predsednik Kluba Miloš Nenezić govorio je prvo stihove čuvene pesme Milana Rakića „Na Gazimestanu“, što je izazvalo prave ovacije i buru emocija u prepunoj sali Narodnog muzeja, a potom je nastavio:

-Uspeli smo da budemo stabilan superligaš, da značajno sredimo infrastrukturu, i dalje to radimo, a za više, potrudićemo se. Ovo je i prilika da se zahvalimo svim sponzorima i prijateljima Kluba, ali i da obelodanimo veliku i značajnu vest: Trayal korporacija u narednoj godini izdovojiće milion evra za kruševački sport!

Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice klubova Super lige i Prve lige, ističući koliko je Napredak veliki klub, poželeo nam je da uskoro napravimo i iskorak ka evropskoj sceni…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P