NIJE HTELA PREKO CRTE

Protiv Parizana koji, nepodeljeno je mišljenje, trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji, Napredak ne samo da je bio dostojan rival, već je pokazao da je ekipa koja ume da igra dobar fudbal sa najboljima. Očekivano, crno – beli su krenuli silovito od starta, u prvom delu prvog poluvremena trepela je čarapanska odbrana veliki pritisak. Kapiten Kerkez je u petom minutu uspešno izblokirao Dijabatea, a potom je golman Petrić imao nekoliko odličnih intervencija i osujetio Meniga, Rikarda u dva navrata i Natha. Kapitulacija se desila u 31. minutu. Nakon nekoliko pokušaja da pošalju loptu ka golu gostiju, stigla je na kraju do Uroševića, koji je lepo odložio za Vujačića, usledio je snažan udarac sa 15 metara i nije bilo spasa Petriću.

Uzvratili su puleni trenera Đorđevića i posle prekida u 37. minutu slobodan udarac sa desne strane izveo je Krstić. Pronašao je na drugoj stativi Kerkeza, usledio je trzaj glave kapitena, pogodila je lopta stativu, a onda je uz dosta sreće golman Popović zaustavio na liniji, ne dozvoljavajući joj da pređe celim obimom u mrežu. Usledila je provera u VAR sobi i potvrda da nema gola.

U nastavku, dali su naši momci sve od sebe da stignu, bar do izjednačenja, u više navrata lepo kombinovali, brzo iznosili loptu, dok je Partizan sporadično pretio. U 51. minutu Matić je poslužio Putinčanina, koga je Saničanin izblokirao. Tri minuta kasnije Petrić je odbranio udarac Meniga. Pokušao je potom trener Đorđević da trostrukom izmenom promeni odnos snaga, na teren su izašli Pantić, Đorđe Jovanović i Mićin, umesto Čečarića, Prijovića i Šarića. Dobro je Jovanović prošao u 69. minutu po desnoj boku, usledio je centaršut za Mićina, koji je odložio loptu za Krstića. Tukao je iskusni vezista u punom trku, ali visoko preko gola. 

Posle slobodnog udarca Natha u 85. minutu, pošto je osujećen pokušaj Izraelca da napravi pometnju pred golom Petrića, povukao je kontranapad Stevanović, koji je zamenio Krstića. Bio je to obećavajući napad i na kraju loše rešenje…

 

 

 

P