POČINJE DRUGI KRUG

Izgubili smo na crno – beloj strani Topčiderskog brda, kao i u komšiluku, sa 1:0, samim tim pokazali da možemo uspešno da se nosimo sa vodećima, kojima udarnu snagu ekipe čine skupi stranci. Činjenica da trener Partizana Gordan Petrić nije u igru uvodio mlađe igrače, samo je jedan od pokazatelja da je respektovao naš tim…

-Izdržali smo i izašli iz velikog pritiska Partizana iz prvih dvadesetak minuta, nažalost primili gol kada smo odbili napade domaćih, koji su išli u talasima. Uspeli smo potom, ipak da im zapretimo, uspostavili igru. Viđena je ta situacija i odluka iz VAR sobe, da li je lopta cela prešla liniju, ili nije. Imali smo još nekoliko udaraca ka golu domaćina, a u drugom poluvremenu uspostavili kontrolu, u pojedinim trenucima i pritisli Partizan, što generalno nije lako. Na kraju smo izgubili, a već danas moramo da se okrenemo Vojvodini – istakao je na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

Posle dobre serije Vojvodina je ušla u krizu rezultata. Juče, u duelu sa Crvenom zvezdom kapitulirala na „Karađorđu“.

-Imali smo teške ispite u istom danu, tako da je proces oporavka negde isti. Eto, već počinje drugi krug šampionata. Prisećamo se gostovanja u Novom Sadu. Naš tim je od tada u velikoj meri promenjen, a tako je i u Vojvodini. Predstoji duel, koji za oba rivala ima veliki značaj. Svesni smo da neće biti lako. Vojvodina u svojim redovima ima nekoliko izuzetnih pojedinaca, ali se nadam da smo i mi napravili ozbiljan tim, koji iz dana u dan deluje sve bolje.

Nebojša Bastajić je u Napredak stigao iz Vojvodine i dobro poznaje Novosađane…

-Znam, naravno, koliko svako od igrača vredi i može, ali treba pre svega da se fokusiramo na nas. Smatram da smo sada u dobrom ritmu, imamo dobru ekipu. I ukoliko budemo pravi, a uveren sam da hoćemo, rezultat ne bi trebalo da dođe pod znak pitanja. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. lep je termin, od 20 časova, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo – poručuje Bastajić.

 

 

 

P