NAŠIH 75 GODINA

Veličanstvenom akademijom danas smo obeležili dva velika jubileja – 75 godina postojanja kluba i 45 godina od izgradnje stadiona, jednog od najlepših u Srbiji, našeg fudbalskog hrama.

Uz izložbu fotografija iz minulih 75 godina, kolažnim programom, kroz koji su se prepletale dramske scene u izvođenju Kruševačkog pozorišta i film o istoriji kluba, svi prisutni su se prisetili slavnih dana naše prošlosti. Na pozornici, koja je delovala impozantno, prvi govornik je bio legendarni Milorad Jovanović, svima poznatiji kao Mića Božja volja.

-Imam veću tremu, nego kada sam bio na terenu – priznao je u emotivnom obraćanju i dodao – Za mene je Napredak najbolji klub na svetu.

Proslavu su nam uveličali, između ostalih čelnici FSS. Generalni sekretar Jovan Šurbatović je predsedniku kluba Milošu Neneziću uručio plaketu Saveza, a u goste su nam došli iz Crvene zvezde, Partizana, niškog Radničkog, Radnika, kragujevačkog Radničkog 1923, brojnih klubova iz Rasinskog okruga, gradski čelnici, predstavnici privrednih organizacija, ustanova u kulturi, veterani…

-Hvala svima što ste došli da zajedno proslavimo ove velike jubileje FK Napredak, što ste uz klub, ali da bi bili ono što želimo da budemo, a sanjamo taj treći izlazak na međunarodnu scenu, neophodna nam je pomoć i podrška i ostalih. Nije sve u finansijama, često mnogo znači dobar savet, lepa reč. Svi smo na istom zadatku – istakao je, između ostalog predsednik Miloš Nenezić.

Govoreći o periodima kada je aktivno učestvovao u Napretkom životu, od detinjstva, kada je počeo da trči za loptom, pa bio dečak iz podmlatka koji je skupljao lopte na utakmici Napredak – Dinamo Drezden, do aktuelnog trenutka, Bratislav Gašić je ponovio, ovom prilikom modifikovanu krilaticu:

-Za Napredak ništa nije dovoljno dobro, ako nije najbolje!

Posle emotivne izvedbe Napretkove himne mališana iz OŠ „Jovan Popović“, usledila je dodela priznanja.

Dobitnici plaketa su: Bratislav Gašić, Korporacija Trajal i FSS. Povelje su pripale: Gradskoj upravi, Radoici Milosavljeviću, predsedniku u vreme drugog izlaska u Evropu 2000. godine, kao i bivšim igračima Zoranu Simoviću, Branislavu Kojičiću i Draganu Tomiću.

Zahvalnice su zaslužili novinar Dragan Mitrović i ekonom u penziji Živorad Đorić.

Povodom Dana kluba iz štampe je izašla i klupska monografija, štampana je poštanska markica, a urađeni su i srebrnjaci i zlatnici sa grbom Kluba.

Navijače smo obradovali otvaranjem Fan šopa, koji se nalazi na ulazu na stadion…

Proslava je okončana spektakularnim vatrometom na Bagdali!

Do novih pobeda i jubileja, živeo nam Napredak – jedinstvena je poruka…

P