BITI VELIKI U PORAZU I POBEDI

Sutra nam u goste dolazi šampion, Crvena zvezda. Da li smo spremni da budemo dostojan rival, pitanje je na koje će se odgovor znati nakon 90 minuta borbe na terenu…

-Očekuje nas lepa i teška utakmica. Teška iz razloga što nam dolazi Crvena zvezda, odlična ekipa, sa sjajnim pojedincima koji prave razliku na terenu i to potvrđuju, ne samo na srpskim terenima, već i u Evropi. Lepa, jer će tribine verovatno biti pune i samim tim nije potrebna dodatna motivacija za naše igrače. Što se tiče nas, pripremali smo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Nećemo moći da računamo na povređene Sprema i Tomića. Vasiljević, pošto je Zvezdin golman, neće moći da brani, na golu će ga zameniti Aleksa Jordanov. Malo smo poljuljani neočekivanim porazom od Rada u Kupu Srbije, međutim, šta je – tu je. Rekao sam igračima, treba biti veliki u porazu i pobedi. Moramo da zaboravimo na Rad, nema vremena za analize i tugovanje, jer čeka nas ozbiljan protivnik. Očekujem dobru utakmicu, da momci uđu maksimalno koncentrisani, a fudbal je, između ostalog, lep i što ne pobeđuje uvek bolji – poručio je na konferenciji za novinare pomoćni trener Nikola Stojanović, koji u odsustvu šefa stručnog štaba Milana Đuričića, predvodi Napretkovu struku.

Kapiten Saša Marjanović je bio direktan, pa i samokritičan u osvrtu na poraz protiv Rada.

-Biću možda grub, ali odnos protiv Rada je bio sraman. Delovalo je, prvi ja, kao da nam se nije igralo. Težak teren, svakako ne može da nam bude opravdanje. Fali nam dosta šef, sigurno da se to odrazilo na naš odnos i pristup, iako se pomoćnici dosta trude. Pogledali smo se u oči dan posle poraza na Banjici. Poruka i pouka je da se ništa u životu, pa i na terenu ne može postići odnosom kakav smo imali protiv Rada. Nadam se, odnosno siguran sam da nam se to više neće ponoviti. Pozivam Čarapane da u što većem broju ispune tribine i pruže nam podršku, nećemo ih razočarati. Zvezda jeste favorit, ali nije bauk. Iza Beograđana je mnogo utakmica, verujem da ih je umor sustigao i daćemo sve od sebe da to iskoristimo i izborimo povoljan rezultat.

Duel sa Crvenom zvezdom je, uobičajeno – utakmica visokog rizika i važe posebna pravila. Ulice oko stadiona će biti zatvorene za saobraćaj, a kapije stadiona se otvaraju dva sata pred početak. Zbog visokog rizika, karte su neophodne i za decu. Cene su: severna tribina – 200, južna – 400, istočna – 500, zapad 1 – 600 i zapad 2 – 700 dinara.

 

P