NAJUBEDLJIVIJI TRIJUMF

Pobeda je bila očekivana, ali niko se nije nadao ovako ubedljivoj. Protiv novosadskog Proletera, tradicionalno neugodnog rivala, međutim, “pukla je petarda” i upisan je najubedljiviji trijumf u ovom šampionatu. Najveće zasluge pripadaju sjajnom napadaču Alenu Melunoviću, trostrukom strelcu, ali pohvale idu i na adresu ostalih igrača, jer svi su dali maksimalan doprinos.

Idealno je Napredak otvorio utakmicu, već u petom minutu posle odlične asistencije Sprema, loptu je glavom zakucao u mrežu Melunović i trasirao put ka pobedi. Novosađani su potom preuzeli inicijativu, zapretili u 38. i 42. minutu, ali na odmor se, ipak otišlo sa minimalnom prednošću domaćih.

U nastavku, revija golova, čak četiri lopte smestili su Čarapani u gol Proletera. Prednost je duplirao Melunović u 54. minutu, a ponovo je asistent bio Spremo. Imala je ekipa sa Slane bare stopostotnu šansu u 66. minutu, Knežević je već matirao Ostojića, ali je Zonjić uspešno intervenisao na gol – liniji. Usledio je ekspresan odgovor Čarapana. U 67. minutu viđena je najlepša akcija na utakmici i mat u tri poteza: Ivanić je uposlio Sprema, on poslao loptu u prostor za Ćukovića, koji je pogodio za 3:0. Samo dva minuta je bio aktuelan taj rezultat, da bi Melunović podigao na 4:0. Tačku na konačan ishod stavio je Bačanin u 86. minutu.

-Da budem realan, rezultat je možda previsok. Na 2:0 Zonjić je izbacio loptu sa gol – linije, mogla je utakmica u tom trenutku da u ode u drugom pravcu i uđe u neizvesnost. Melunović je sa tri gola još jednom dokazao da poseduje raskošan kvalitet – istakao je, neposredno po završetku utakmice trener Kruševljana Milan Đuričić.

P