NAJLOŠIJA PARTIJA OVE JESENI

Da li je Novi Pazar potcenjen, odnosno šta se desilo sa našim igračima, jer tokom cele utakmice su bili nekonkretni, biće sigurno predmet analize u svlačionici. Tek, posle svega viđenog, bod sa igračem više (celih 80 minuta) je – puna kapa.

Imao je Napredak daleko veći posed sve vreme, ali ne i pravih šansi, niti je bilo igre koja ih je krasila u dosadašnjem delu sezone. Napadao stihijski, neorganizovano…

Tek jedna prava šansa je viđena u prvom poluvremenu, u 33. minutu, ali posle pokušaja Đorđa Jovanovića dobili su domaći samo korner. Dva minuta kasnije, oprobao je šut sa distance Marinković, ali nije bilo prave opasnosti po gol Vujanca.

Navijači su tražili pobedu, u poluvremenu reagovao je trener Đuričić i umesto Kočića na teren poslao Stevanovića, nešto kasnije Dabića i Bačanina, ali željenog efekta nije bilo, iako se maltene sve vreme igralo na polovini gostiju.

A, onda – šok! U jednoj od retkih situacija kada su fudbaleri Novog Pazara prešli na polovinu Čarapana, u 70. minutu prihvatio je loptu Lončar, tukao milimetarski precizno i završila je u mreži, u Vasiljevićevom donjem levom uglu. Posle deset minuta – izjednačenje: nakon ubacivanja lopte sa desne strane Kunić je uspeo, poprilično srećno da postavi konačnih 1:1.

U samom finišu, mogli su Pazarci do celog bodovnog plena, izašao je Ratković sam pred Vasiljevića, odlično je u situaciji “jedan na jedan” intervenisao čuvar Napretkove mreže i sprečio bruku.

A, neposredno pred poslednji sudijski zvižduk, našao se Kunić u prilici da preokrene rezultat, ali sreća je bila na strani rivala, koji je, zbog fanatične borbenosti i zaslužio.

Posle utakmice, trener Novog Pazara Dragan Radojičić je istakao da ne žali za trećim bodom, a šef Napretkove struke Đuričić konstatovao da je Napretku – bod poklonjen. Ali, neka bude da je ovo bila – samo jedna loša epizoda…

P