NA ČAIR, PO TRI BODA

Posle Zvezde, gostovanje na Čairu i – “srpski el klasiko”. Za navijače to je značajnija utakmica od onih sa večitim rivalima i više od komšijskog prestiža. A, ako neko dobro poznaje Nišlije, onda je to šef Napretkove struke Milan Đuričić, koji je pod Bagdalu stigao, upravo sa klupe Radničkog…

-U pitanju je ekipa proverih i ozbiljnih igrača. U jesenjem delu sezone igrali su veoma dobro, čak i pobedili Partizan u Nišu sa 1:0. Ušli su sada u rezultatsku krizu, izgubili visokim rezultatom u Novom Pazaru i u Lučanima i to je za mene, moram da priznam, veliko iznenađenje. Jer, ekipa koja ima Gavrića, Đuričkovića, Aksentijevića, Stevanovića, Žareta Markovića, golmana Ristića, ne bi trebalo da gubi tako ubedljivo, ali desilo im se i to svedoči da imaju problem. Sa druge strane, mi od sad i u buduće na svakoj utakmici idemo na pobedu. Išli smo, naravno, i do sada, međutim, na Čairu je osvajanje tri boda imperativ. Sa trijumfom u Nišu bi svima dali do znanja da ostajemo u društvu superligaša, bez obzira koliko ekipa ispada, a svašta se priča. Napretkovi planovi su, da se u sledećoj sezoni pozicionira u samom vrhu, ali pre toga i što pre moramo da obezbedimo opstanak – istakao je šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Optimista je i prvotimac Bojan Čečarić:

-Radnički je kvalitetna ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Trenutno su u krizi i nadam se da ćemo to iskoristiti. Treba, pre svega, da gledamo nas i ako budemo igrali na nivou tri utakmice pre Crvene zvezde, mislim da možemo da se vratimo sa bodovima, odnosno ubeđen sam. Više nije važno protiv koga igramo, moramo da pobeđujemo.

Kadrovska situacija se popravila i svi igrači će biti na raspolaganju stručnom štabu i to je razlog više za optimizam.

-Jedini put ovog proleća samo bili kompletni protiv Zlatibora i doneli sva tri boda iz Užica, dakle imamo problema kada nismo svi na okupu, u suprotnom, problema nema i možemo sa svima da se nosimo ravnopravno – zaključio je trener Đuričić.

P