MILOŠEV DŽOKER

Pod Bagdalom je kapitulirao i trećeplasirani Čukarički. Kakva je to erupcija oduševljenja i radosti bila u 90. minutu. U trenucima kada se činilo da će se utakmica završiti najnepopularnijim rezultatom, proradio je Milošev i iz drugog pokušaja matirao Mićovića. Dva minuta ranije, kada je lopta bila već viđena u mreži, uspešno je intervenisao jedan od defanzivaca Brđana. Na isteku regularnog dela igre, međutim, nije bilo spasa gostima: Bačanin je dobro prihvatio jedan dubinski pas, šutirao, odbila se potom lopta do Miloševa, koji je uspešno položio “popravni” i obezbedio nova tri boda.

Utakmica je bila više borbena, nego sadržajna. U prvom poluvremenu, samo dve šanse, po jedna na obe strane i u istom minutu – 27. Prvo je Čukarički zapretio, posle kornera koji je izveo kapiten Docić, usledio je precizan udarac, a sa gol – linije opasnost je otklonio Spremo. Mogao je odmah, u kontranapadu Ćuković da donese prednost, ali umesto mreže, pogodio je golmana Mićovića.

U nastavku, posle trostruke izmene koju je izvršio trener gostiju Đorđević, Čukarički je preuzeo kontrolu, ali nije bio konkretan u završnici, a u nekoliko navrata dobro je intervenisao Ostojić. Ali, konac delo krasi! U finišu, momci Milana Đuričića su uložili i poslednje atome snage i ofanzivu krunisali na isteku regularnog dela igre. I upisali šestu uzastopnu pobedu!

-Znali smo da će utakmica biti teška i da će odlučivati detalji i nijanse. Imali smo u prvom poluvremenu jednu stopostotnu šansu, nije je Ćuković realizovao, ali eto – dešava se, fudbal je to. Činilo se na kraju da utakmica ide u iks i u jednom trenutku, vratio sam Zonjića, koji je krenuo napred i rekao, ako ne možemo da pobedimo, ne treba ni da izgubimo, jer ostaju još tri utakmice. Ovom prilikom Milošev je bio džoker i smatram da smo zasluženo pobedili, a ovo je nagrada za moje momke, koji su dokazali da sve zasluge pripadaju njima, iako mnogi nisu sa simpatijama dočekali naše pobede – istakao je posle utakmice šef Napretkove struke Milan Đuričić.

P