MILINKOVIĆ DEBITOVAO POBEDOM

NAPREDAK – RADNIČKI (N) 1:0 (1:0)

Sudija: Đorđe Anđelković (Kruševac). Strelac: Melunović u 22. Žuti kartoni: Kočić (Napredak), Jankam (Radnički).

NAPREDAK: Vasiljević, Todorović, Kojčić, Kerkez, Spremo, Rašković, Krstić, Stevanović, Đuričković, Đ.Jovanović, Melunović. Igrali su još: Savić, Mršić, Projić, Milovanović, Ivanić, Kočić, Mladenović, Džugurdić, Kunić, Bačanin, Kotlajić.

RADNIČKI: Dujmović, Mlađović, Vujadinović, Savić, Aksentijević, Jankam, Kovačević, Mićubići, Jovanović, Mesarović, Kasalica. Igrali su još: Drobnjak, Stanković, Jovičić, Bogdanović, Ćirković, Bjeličić, Adamović, Tomić, Pavlov, Živojinović, Štulić, Marković, Dušanić.

I bez kapitena Marjanovića, pod rukovodstvom novog šefa struke Zorana Milinkovića, Napredak je u prijateljskom susretu pobedio komšije sa Čaira, a jedini gol je viđen u 22. minutu. Kojčić, koji se našao u kaznenom prostoru gostiju je spustio loptu glavom Melunoviću, a on iz prve, iz neposredne blizine, je zakucao u Dujmovićevu mrežu.

Generalno, nije bilo puno uzbuđenja i pravih šansi. Mogli su domaći do vođstva već u osmom minutu, ali Đorđe Jovanović je oklevao da uputi udarac, posle sjajne dijagonale Đuričkovića, pa je odbrana Radničkog dobila na vremenu da se dobro postavi i otkloni opasnost. Na suprotnoj strani, Vasiljević je samo jednom bio u situaciji da interveniše. U samom finišu prvog poluvremena iskrao se pažnji čuvara visoki Jankam, ali nije uspeo da pogodi.

U nastavku, na terenu su se pojavile nove postave, a na prvu šansu se čekalo do 72. minuta, kada je Bačanin mogao da se upiše u listu strelaca. Dva minuta kasnije dobro je šutirao mladi Kotlajić, ali uspeo je Drobnjak da ukroti njegov udarac. „Zamirisalo“ je na opasnost pred golom Savića u 78. minutu: Adamović je uputio loptu u zaleđe čarapanske odbrane za Tomića, međutim, vratio se na vreme Kočić, uklizao i dobile su Nišlije samo korner.

 

 

P