DECO, UVEK STE DOBRODOŠLI

Pamte stariji Kruševljani da se osamdestih godina, kada je igrala, po mnogima, najuspešnija Napretkova generacija, za utakmice u Kruševcu tražila karta više. Odavno to već nije slučaj. Jedni će reći, tada se igrao dobar fudbal, drugi – da je Napredak najbolje igrao kada je su prvoj postavi većinom bili Kruševljani. Ima u tome istine, ali delimično.

Mnogo je razloga koji su uticali na pad posete, ne samo na našem stadionu. Jedan od glavnih je, sigurno, bogat tv sadržaj, odnosno prenosi najboljih svetskih liga. Današnji ljubitelj fudbal može iz fotelje da uživa u nekoliko uzastopnih derbija. A, svojevremno, kada su postojala samo dva tv kanala, ako ne odeš na stadion, fudbala se nećeš nagledati. Činjenica je i da ova srpska Super liga nije interesantna kao ona u doba SFRJ i konkurencije „velike četvorke“ i ostalih klubova iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, ali drugu danas nemamo.

Povrh svega, mlađa navijačka populacija radije će se opredeliti za posetu kladionicama, nego stadionima. I konačno, u eri kompjutera, decu sve manje zanima fudbal, odnosno sport. I protiv toga se moramo svi zajedno boriti, pre svega iz razloga što je sport – zdrav način života.

Zbog toga je na utakmici protiv Vojvodine prelepo izgledala istočna tribina na našem stadionu. I uživanje je bilo čuti kako ti mališani bodre Napredak. Gosti su nam bili najmlađi fudbaleri iz kruševačkih škola Duel, Libero kids, Finale, Kruševac. Sa njima i Napretkov podmladak.

I zato: deco, dođite nam opet. Uvek ste dobrodošli i čekamo vas protiv Čukaričkog!

 

 

 

P