MAKARIĆ „DŽELAT“

Sve je rešeno u prvom poluvremenu! Znalo se da će uslovi u Surdulici biti teški za igru. Uložio je domaćin veliki napor da ukloni sneg, epilog: posle ulaska mašina za čišćenje, teren je, očekivano, delovao kao preoran, ali kako Radnikovim, tako i Napretkovim fudbalerima, pa podloga ne može biti opravdanje za drugi poraz ovog proleća.

Najavio je trener Đuričić da će biti promena u timu, istakao da će na teren ekipa ratnika. I ne može se reći da se njegovi puleni nisu borili, čak su delovali kao bolji rival u prvom poluvremenu, ali dobar utisak poništen je slikom sa semafora, na kojem je posle 45 minuta, ali i na kraju utakmice svetlelo – 2:1!

Zbog povrede je izostao Kočić, a posle velikog kiksa protiv Javor Matisa, izvršio je šef Naprektove struke Milan Đuričić rokadu na golu, Ostojić je ostao na klupi, a među stative stao mladi Jordanov. O njegovom učinku u Surdulici najbolje svedoče reči komentatora TV Arena: “Branio je mladi Jordanov, od sjaja do očaja”!? Kapitulirao je već u drugom minutu i ide mu na dušu gol Jokića. Kasnije, imao je nekoliko zapaženih intervencija…

Izjednačenje je usledilo brzo, već u devetom minutu, Milunović je idealno spustio loptu Melunoviću, koji je uspeo da matira Kostića, iako je malo falilo da lopta ostane u blatu ispred gol – linije. Činilo se u tom trenutku da će Napredak uspeti da napravi brejk posle gubitka dva boda protiv Ivanjičana, ali nada je odlepršala u 34. minutu. Posle centaršuta sa desne strane, pored statične odbrane Čarapana, Makarić je uspeo da nastavi golgeterski niz i obezbedi svom timu pobedu.

Prvenstvena trka se nastavlja već u nedelju, pod Bagdalu stiže Inđija i to je definitivno utakmica u kojoj – nemamo pravo na grešku!

Foto: FK Radnik

P