PROMENA TAKTIKE ZA RADNIK

Kada jedan tim ima posed lopte 67:33, uputi ka golu rivala čak 17 šuteva i stvori šest izuzetnih prilika za gol, a postigne samo jedan, povrh svega sam sebi zatrese mrežu, jasno je da je sreća bila saveznik protivnika. Ostali su Čarapani bez dva planirana boda protiv Javor Matisa, ali u stručnom štabu su preduzeli sve da se to ne odrazi loše na ekipu.

-Obavili smo razgovor sa igračima i vidim da veruju u ovo što radimo i to me raduje, jer u fudbalu je najteže ubediti igrača u trenerovu ideju. Ostaje, naravno, žal za propuštenim, ali siguran sam da će nam se vratiti negde gde se ne očekuje, možda na Voždovcu, ili protiv Čuke. Zbog njih, jer rade fenomenalno i nemam ni jednu primedbu, voleo bih da ostanemo neporaženi u Surdulici. Bod bi nam mnogo značio, tek tri, jer već u nedelju nas čeka još važnija utakmica, sa Inđijom…ali neće biti tragedija ni ako izgubimo. Radnik je poznat kao negostoljubiv domaćin, retko ko osvoji bodove u Surdulici – naglašava trener Čarapana Milan Đuričić.

Analizirajući rivala, Napretkov strateg ističe:

-Radnik deluje kao defanzivno orjentisana ekipa, a sa druge strane imaju najboljeg strelca lige, Makarića. U poslednje vreme maltene na svakoj utakmici postigne gol, bio je to slučaj i u Lučanima. Dobro ga poznajem, trenirao sam ga i bez ikakve sumnje, on im je najveća prednost.

Treba se i prilagoditi uslovima za igru, jer teren će biti izuzetno težak, tek ga treba očistiti od snega, a bilo ga je u visini od 20 centimetara. Očekuje se i niska temperatura. Zato trener Đuričić planira promene u sastavu, a ko će na teren, nije želeo da otkrije:

-Sastavićemo ratnički tim, mentalno jak. Jasno je da nećemo moći da guramo loptu po travi, kao protiv Javor Matisa, već moramo da menjamo taktiku. U svakom slučaju borićemo se, ne sumnjam da će momci dati sve od sebe, a pošten odnos i predan rad uvek se isplate. U fudbalu može da se desi da radite dobro i da vas neće, ili radite loše, a pobedite ponekad, ali i jedno i drugo je kratkog daha. Verujem u ovo što radimo i ne sumnjam u opstanak, siguran sam da će željeni rezultati uslediti brzo, u suprotnom, zna se ko je odgovoran, a od odgovornosti ne bežim…

Kako će izgledati Napretkov ratnički tim, ostaje da se vidi. Izvesno je jedino da izostaje Spremo, pošto je protiv Ivanjičana dobio četvrti žuti karton.

P