KRUŠEVAČKA TVRĐAVA U HUMSKOJ

Partizan je bio umoran, ali i pod pritiskom posle fijaska protiv Fejendora na međunarodnoj sceni i bez obzira na kadrovske probleme, silno motivisan Napredak je „sazidao tvrđavu“ u Humskoj, pred golom Vasiljevića. Odlično je u nekoliko navrata intervenisao čuvar čarapanske mreže, a novi štoperski tandem, dvojica Nemanja, Đeković i Kojičić su neutralisali Rikarda i ostale crno – bele napadače i zaslužili čistu „desetku“!

Partizan je prvi put zapretio u 12. minutu. Posle centaršuta Lutovca, Đeković je bio na visini zadatka i pokupio loptu ispred Rikarda. Posle devet minuta, nakon drugog uzastopnog kornera Vujačić je prebacio gol, za malo.

Na suprotnoj strani Napredak je uzvratio u 38. minutu. Centrirao je Spremo, a kapiten Marjanović dobro skočio u kaznenom prostoru, ali nije naciljao kako je hteo i lopta je završila u gol – autu. U finišu prvog dela dvoboja na crno – beloj strani Topčiderskog brda golman Vasiljević je, u dva navrata, osujetio Lutovca i Rikarda.

Partizan je nastavio da napada, puleni trenera Stefanovića, koji postaje noćna mora za crno – bele, su uspevali da amortizuju sve atake. Bez greške je funkcionisala odbrana, a kako je vreme odmicalo, sve nervozniji su bili domaći, ali nisu odustajali. Napredak je retko bio u situaciji da prenese težište igre pred gol Beograđana, a bilo bi to i previše rizično. Melunović je u 75. minutu oprobao šut sa distance, ali nije bilo problema sa golmana Stevanovića. Šest minuta kasnije Kunić je pogodio stativu, ali signalizirana je nedozvoljena pozicija, pa i da je lopta završila u mreži, pogodak ne bi bio priznat.

Najveća opasnost pred našim golom registrovana je u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Vasiljević, prvo nogom osujetio Milovanovića, a potom i prigrabio loptu u naručje i ostalo je – 0:0!

I dok je davao izjavu posle utakmice, začula su se u direktnom tv prenosu dobacivanja našem treneru Ivanu Stefanoviću koji je emotivno i iskreno uzvratio:

-Mi igramo za nas, ljudi, morate da shvatite. Borimo se za goli život. Ja hranim porodicu od ovog i igramo za sebe i svoj Napredak i ne interesuju me ni Zvezda, ni Partizan. Mojim momcima svaka čast na osvojenom bodu. Imamo naš cilj, to je plej – of.

 

 

P