KONKURENCIJA VEĆ IMA EFEKTA

Savladan je i premijerligaš iz Azerbejdžana, Šamahi, a u pitanju je nekadašnji Inter iz Bakua. Pobednika je rešio Bojan Matić u 80. minutu, na asistenciju Đorđa Jovanovića. Trijumf je mogao da bude i ubedljiviji, ali još uvek napadači nisu proradili u potpunosti. U svakom slučaju, rezultati su na pripremama u drugom planu i najvažnije je da igrači budu na željenom nivou kada počne borba za bodove.

Razloga za zadovoljstvo, svakako ima. Golman Vladimir Savić, koji pored Nikole Petrića čeka šansu, brani odlično. U defanzivi smo prilično stabilni, bez obzira u kom sastavu, a vide se raznovrsne ideje u kreacijama veznog reda.

Nerešiva enigma za odbranu Šamahija juče je bio Đorđe Jovanović. Iako je dobio mnogo žestokih udaraca, i ne samo on, od fizički besprekorno spremnih i snažnih Azera, sve je stoički izdržao, uspevao često da umakne čuvarima i pošalje upotrebljive i opasne centaršuteve pred gol protivnika.

-Ovaj pripremni period je kratak, jer prvenstvo počinje već 4. februara, zato smo zacrtali i ostvarili da igrački kadar kompletiramo već prvog dana priprema. Dobili smo na kvalitetu, konkurencija za svako mesto u timu je žestoka i to se vidi na terenu. Bez obzira na zdravstvene probleme i što nas je bilo malo za utakmicu, dogovor sa igračima je bio da svako, nebitno da li će igrati 15, ili 90 minuta, pruži maksimum. I sa te strane sam zadovoljan. Evidentna je disciplina, želja, velika borbenost. Naravno, ima još dosta detalja koje treba da popravimo – ističe trener Dušan Đorđević.

Zdravstvena situacija se popravlja. Momci koji su juče igrali su danas pre podne imali oporavak, a ostali normalan trening.

-Nije prijatno kada igrači imaju temperaturu i ne mogu da treniraju, srećom sve kratko traje. Odsustvuju dan, dva, najviše tri. Sve je to fudbal i život. Stići će virus verovatno i među ostale ekipe, znamo da i u Srbiji ima dosta bolesnih. I ako je već moralo, dobro je što nam se to desilo sada. Očekujem da već od sutra nastavimo kako smo planirali, da podižemo intenzitet rada i da do utakmice sa Vorsklom budemo u punom pogonu.

Evidetno je da je svaki sledeći rival – teži…

-Tako smo planirali od starta, mada nema u Turskoj naivnih i lakih protivnika. Sve ekipe koje dođu ovde na pripreme imaju značajan budžet i dobar igrački kadar. Duel sa Ukrajincima, 24. januara i četvrta utakmica, zakazana za 26. treba da budu najozbiljnije provere. Naravno, nije nam to fokus. Treba da prođemo sve faze, pa i neke krize u igri, kako bi na početku prvenstva izgledali onako, kako svi priželjkujemo – zaključuje šef struke Dušan Đorđević.

 

 

 

 

P