MATIĆ ZA DRUGU POBEDU

Za Šamahi je ova utakmica bila generalna proba, šampionat Azerbejdžana se nastavlja za sedam dana. Za nas, tek druga prilika za uigravanje tima. A, bili smo, iako desetkovani, bolji od početka do kraja. I stigli do minimalne, ali apsolutno zaslužene pobede, golom Matića u 80. minutu.

Sa tribina Fudbalskog centra Santai utakmicu su pratili emisari Partizana i Vojvodine, očigledno zainteresovani da vide kako delujemo i izgledamo na terenu pred nastavak prvenstva…

A, šef struke Dušan Đorđević nije imao mnogo izbora i u startnoj postavi su se našli: Savić, S.Jovanović, Đeković, Bolha, Projić, Rosnup, Stanković, Čečarić, Knežević, Đ.Jovanović i Šarić.

Već u trećem minutu viđen je dobar napad po desnoj strani, usledio je centaršut Šarića, a odbrana Azera je izbacila loptu u korner. Vratio je Rosnup loptu u igru iz ugla, ali još jednom su defanzivci rivala raščistili gužvu pred golom. Uzvratio je protivnik dva minuta kasnije, Kasimov je tukao snažno i – preko gola. Posle faula nad Čečarićem u 10. minutu, stigla je lopta do Bolhe, koji je tukao po zemlji, ali dobro je bio postavljen golman Azizli.

U duelu sa korpulentnim Kasimovim, u 15. minutu, „deblji kraj“ izvukao je naš vezista Knežević. Dobio je udarac laktom u lice, krenula je krv na usta, ali posle ukazane pomoći, iako se požalio da mu se zub klati, Knežević je ostao na terenu.

Novu šansu smo imali u 22. minutu, Projić, koji je izdržao na terenu svih 90 minuta, je odlično centrirao sa levog boka, pravovremeno je skočio Čečarić, usledio je trzaj glavom, ali još jednom je dobro intervenisao kapiten Šamahija Azizli. Lepa akcija i dobra ideja je viđena i u 28. minutu: Čečarić je odigrao u prostor za Šarića, međutim, protivnički golman je bio u stanju pripravnosti i uspeo da otkloni opasnost. Zapretili smo i u 32. minutu, Rosnup je smirio loptu i asistirao Stankoviću, usledio je dobar udarac, ali dobili su naši momci samo dva uzastopna kornera…

Na početku drugog poluvremena Matić je zamenio Šarića, a Bastajić – Čečarića. I odmah se naš visoki napadač našao u dobroj šansi, posle asistencije Đorđa Jovanovića, ali nije dobro nanišanio i lopta je završila preko gola. U 50. minutu, posle prekida Husejnli je oštro „zavrnuo“ u naš petarac, a Matić je izbacio loptu u korner, potom Bastajić raščistio gužvu. Četiri minuta kasnije Ljubomirac je zamenio Stefana Jovanovića, a Krstić – Kneževića.

U jednom od retkih obećavajućih napada Šamahija, u 65. minutu, Aslani se izborio za izglednu poziciju, silovito šutirao, ali Savić je bio siguran. Minut kasnije, umesto Rosnupa, na terenu se pojavio Laban. Više izmena na klupi nismo imali…

Zatresla se mreža Šamahija u 77. minutu, posle brze akcije u kojoj su kombinovali Ljubomirac i Đorđe Jovanović po desnoj strani. Nakon centaršuta Laban je pogodio, ali gol je poništen zbog navodne ofsajd pozicije!?

Do vođstva i pobede smo stigli u 80. minutu. Probio je odbranu Šamahija po desnoj strani Đorđe Jovanović, odlično centrirao, a konfuziju u protivničkoj odbrani na pravi način je iskoristio Matić i smestio loptu u mrežu – 1:0!

Do kraja, pokušao je Matić još jednom da se upiše u listu strelaca, šutirao iz okreta, pored gola, a u samom finišu Azizli je osujetio pokušaj Stankovića…

 

 

 

 

P