KONAČNO POBEDA

Baš nam prijaju gostovanja u Subotici! Tradicija je nastavljena, ponovo smo bili na visini zadatka na severu Bačke i prekinuli loš niz u ovoj sezoni. Stigli smo do vođstva u 19. minutu posle kornera, kada je Mršić na nesvakidašnji način zatresao mrežu Manojlovića. Dočekao je loptu glavom, skliznula mu je na nogu i odbila se u mrežu. Ako je prvi gol bio srećan, drugi je bio majstorski, iz akcije dostojne one sa evropskih utakmica. Stoiljković je na kraju, a igrao se 40. minut, idealno uposlio Đorđa Jovanovića sa leve strane i – usledio je mat za 2:0.

U 51. minutu mogao je Nenadović da otkloni sve dileme, ali nije najbolje zahvatio loptu posle asistencije Ljubomirca i golman Manojlović je uspeo da otkloni opasnost. Usledila je potom žestoka ofanziva domaćih, koji su se često u završnici napada pojavljivali sa sedmoricom igrača. Posle nekoliko dobrih prilika Jocić je prepolovio zaostatak u 66. minutu, Bugarin u 73. pogodio stativu…

Tek u finišu uspeli su puleni trenera Perišića da prebace težište igre pred gol Spartaka. U 88. minutu, posle kontranapada, izašao je Stanojlović pred golmana Manojlovića, pokušao iskosa, sa desne strane, da ga lobuje, ali pogodio samo spoljni deo mreže. U sledećem napadu je, ipak pogodio metu. Dobro su kombinovali Čarapani, Ljubomirac je poslao loptu pred gol domaćih, a Stanojlović pored Kerkeza uspeo glavom da je preusmeri u nebranjeni deo mreže za konačnih Spartak – Napredak 1:3!!!

FOTO: Nikola Stantić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P