KONAČNO POBEDA!

U najavi utakmice trener Mladosti GAT Aleksandar Linta  je istakao da će Napretku biti teže, zbog imperativa pobede pred svojim navijačima. Da bi Čarapanima dodatno otežao posao, opredelio se za defanzivnu varijatnu, moguće zadovoljan i bodom…

Krenuli su domaći od starta u napad, ali teško je bilo proći kroz zgusnute redove pred Milojevićevim golom. Prva prilika ukazala se u 11. minutu. Posle centaršuta sa desne strane Šarić je tukao za malo pored gola. Tačno deset minuta kasnije, na semaforu je zasvetlelo 1:0. Slobodan udarac je izveo Krstić, Šarić pravovremeno utrčao i glavom zakucao loptu u mrežu. Pokušao je potom Putničanin da duplira prednost (38. minut), u samom finišu prvog poluvremena ponovo Šarić, ali nije se zatrsla mreža gola gostiju.

Očekivano, Novosađani su u nastavku, posle dvostruke izmene, zaigrali angažovanije u fazi napada, ali Petrić nije imao posle, sve do 88. minuta, kada je fantastičnom intervencijom osujetio Arsića da izjednači iz slobodnog udarca. Nije bilo većeih uzbuđenja ni na suprotnoj strani do 76. minuta, a onda je posle tropotezne akcije koju su kreirali Putinčanin i Vukajlović, Matić za malo prebacio gol. Samo tri minuta kasnije pokušao je Krstić iz slobodnog udarca da otkloni sve dileme, ali promene rezultata nije bilo.

Viđen je samo jedan gol, ali tri boda vredan!

 

 

P