KERKEZ NA ČELU LISTE POJAČANJA

Dan pred polazak na drugi deo priprema, koje će se održati u Pehčevu, u Makedoniji, na izuzetno posećenoj konferenciji za medije, promovisana su pojačanja, pristigla ovog leta. Posle Saše Marjanovića, koji će u predstojećem prvenstvu nositi kapitensku traku, produžena je saradnja i sa iskusnim vezistom Markom Tomićem. Imamo i nove golmane, Nikolu Vasiljevića, svojevremno je bio treći golman reprezentacije, a u prethodnom periodu je branio za Radnik i Proleter (došao na pozajmicu iz Crvene zvezde) i Rastka Šuljagića iz Žarkova. Poziciju desnog beka su popunili Stefan Jovanović (OFK Bačka) i Stefan Dabić (Mačva). Konkurenciju u vezi su pojačali: Marko Pantić (OFK Bačka), Nemanja Krstić (Zlatibor) i Mlađan Stevanović (Dinamo, Vranje), a u napadu mladi Đorđe Jovanović (Sloga, Požega).

Naše “top pojačanje” ovog leta je defanzivac i internacionalac Dejan Kerkez, povratnik u srpski fudbal iz portugalskog Maritima, ranije član subotičkog Spartaka. On se u ime saigrača, prvi put, obratio Napretkovim pristalicama:

-Znamo da smo došli u klub bogate istorije i tradicije i hvala predsedniku Neneziću i šefu stručnog štaba Đuričiću što su nas odabrali. Nadam se i ubeđen sam da će Napredak u predstojećoj sezoni igrati bitnu ulogu u srpskom fudbalu. U svoje i ime saigrača, koji su stigli ovog leta, moram da kažem da smo prihvaćeni na najbolji način od strane svih u klubu, ostaje da opravdamo očekivanja. Predstoji nam najvažniji deo priprema u Makedoniji, uigravanje, a već svi jedva čekamo da prvenstvo počne i radujemo se povratku navijača na tribine.

Šef struke Milan Đuričić, sumirajući dosadašnji deo priprema je naglasio:

-Momci dobro rade, najvažnije je da nema povređenih. Polako smo se okupili, onako, kako smo hteli. Podmladili smo tim i ubrizgali “novu krv”, razmišljajući unapred za naredne dve godine, posle kojih će liga biti skraćena na 12 klubova. Odlazimo u Makedoniju, dogovorene su četiri utakmice, protiv Rabotničkog, Đorče Petrova, akademije Pandev i Skoplja i očekujem da budemo spremni za premijeru sa Kolubarom.

Neposredno po završetku promocije novih igrača, dobio je Napredak još jedno pojačanje. Saradnju je produžio i Mitar Ćuković.

P