KAPITULACIJA U LUČANIMA

Surova kazna za sve promašaje. Napredak je napadao, imao posed, stvarao šanse, ali odličan je na golu Mladosti bio mladi Samčović. Posle centaršuta Šarića, u 17. minutu, nije Mićin zahvatio loptu kako je želeo i postala je lak plen golmana domaćih. Samo dva minuta kasnije Bastajić se izborio za dobru poziciju, usledio je snažan šut po zemlji i – odbrana Samčovića. Pokušao je Putinčanin sa distance u 29. minutu, ali ni on nije uspeo da nadmudri čuvara mreže Lučanaca i dobio je Napredak samo još jedan korner.

Usledila je kazna u 37. minutu. Posle centrašuta Ćirkovića sa desne strane najbolji strelac Mladosti Bojović je bio umešniji od čuvara i glavom matirao Petrića – 1:0. Bio je to epilog prvog poluvremena.

Vesnić je u 48. minutu uspeo da izblokira Matića, usledio je korner, pa još jedan i odbranili su se domaći. Samo dva minuta kasnije kolosalnu priliku imao je Đeković. Iskrao se pažnji čuvara na drugoj stativi posle centaršuta Stefana Jovanovića, ali nije dobro naciljao. Na suprotnoj strani, u 55. minutu, tropotezni mat: golman Samčović je dugom loptom pronašao Jojića, koji je prosledio loptu iz prve do iskusnog Radivojevića i – nije bilo spasa Petriću.

Tračak nade doneo je gol Matića u 64. minutu. Šarić je izigrao Bahu, odlično centrirao sa leve strane, a Matić prepolovio zaostatak – 2:1. Krenuli su puleni trenera Đorđevića u totalnu ofanzivu, mežutim, domaći su uspeli da se odbrane. Dva puta je u šansi bio Đorđe Jovanović, pa Đeković i Kočić, ali bez realizacije. I kada se očekivao kraj, „rezervista“ Udovičić se našao u ulozi napadača i efektno primorao Petrića da po treći put kapitulira i vadi loptu iz mreže.

 

 

 

P