KADETI DOČEKUJU PARTIZAN

Cilj svake škole fudbala je da izbaci igrače za prvi tim, odnosi se to posebno na kadetsku i omladinsku selekciju, dok oni mlađi, pioniri, petlići i polaznici školice, za početak, treba da savladaju elementarnu tehniku, nauče da se takmiče, shvate šta je timski duh i – da uživaju na terenu. A, da bi se igrači oblikovali i sazreli u kategorijama koje gravitiraju prvom timu, neophodno je da se takmiče u najvišem rangu, Kvalitetnoj ligi Srbiji. Naši omladinci su na dobrom putu da se vrate u elitu, trenutno su lideri Lige RIS – grupa Sever, a kadeti u prolećnoj sezoni treba da izbore opstanak.

Zadatak neće biti lak. Učenici trenera Ivana Babića posle prvog dela prvenstva nalaze se na 11. mestu sa 18 bodova, u konkurenciji 16 ekipa, a ispadaju četiri. Na premijeri u Kruševcu gostuje drugoplasirani Partizan, potom sledi gostovanje „prežaljenoj“ Adi, koja je na poslednjem mestu sa samo tri boda, a onda pod Bagdalu stiže trećeplasirana Vojvodina, koja se ne odriče borbe za titulu.

-Raspored je težak, ali za razliku od početka sezone, kada smo se jedva okupili, pa dovodili igrače i u toku prvenstva, sada smo zajedno odradili pripreme, angažovali i dvojicu vezista od kojih očekujem da budu prava pojačanja. U pitanju su Stefan Trajković iz Dinama iz Vranja i Bratislav Simić iz Trajala. Jedini problem je to što imamo samo jednog golmana, očigledno, u celoj Srbiji je 2005. godište kritično – ističe trener Babić.

U sklopu priprema kadeti su odigrali pet prijateljskih utakmica, sa niškim Realom i Kikerom remizirali (2:2 i 3:3), izgubili od Novog Pazara (1:3) i pobedili Trajal (2:0) i Slogu iz Požege (3:0). Kao generalka za prolećnu premijeru poslužilo je međusobno odmeravanje snaga, kako bi se razradile taktičke varijante za duel sa Partizanom. I, nameće se pitanje: jesmo li spremni za susret za renomiranim rivalom!?

-Jesenas smo, iako nekompletni, odigrali odlično na Topčiderskom brdu. Poveli smo, na kraju nesrećno izgubili sa 2:1. Položaj na tabeli jasno kazuje ko je favorit, ali teren je, ipak jedino merilo. Verujem da će momci dati sve od sebe, motivacija je na takvim utakmicama uvek maksimalna, ali da bi se ravnopravno nosili sa crno – belima svaki od igrača koji se pojavi na terenu mora da ispuni sve zadatke i bude u funkciji ekipe. Generalno, prema nekim proračunima, za opstanak je potrebno da osvojimo u nastavku 16 do 18 bodova, ali da se ne bavimo previše matematikom. Idemo korak po korak, sa željom da se što pre osiguramo, jer Napredak u svim selekcijama treba da bude u elitnom rangu takmičenja – zaključuje trener Ivan Babić.

 

P