Igrači Napretka utakmicu posvećuju žrtvama korona virusa

Dragan Ivanović, šef stručnog štaba Fudbalskog kuba Napredak rekao je da Napredak vidi svoju priliku, najavljujući subotnju utakmicu protiv Radničkog iz Niša:

“ Radnički ima šansi da dođe do Evrope kroz ligaško takmičenje i za njih utakmica ima veliki značaj. U ovom momentu neću da pravim pritisak na igrače. Ovo je treća nedelja našeg upoznavanja i prilika je da vidimo na kakvom smo nivou.

U timu vlada jedna vedra atmosfera i momci dobro treniraju. Mislim da nam svaka nedelja donosi evidentan napredak u igri, i igrači Napretka će u ovaj derbi ući  maksimalno motivisani i skoncentrisani, da pokušamo da dođemo do prve prolećne pobede u prvenstvu“.

Tri nedelje je novi stručni štab Napretka imao na raspolaganju da pripremi igrače nakon pauze od skoro dva meseca, a prvi asistent treneta Trivo Ilić smatra da su momci spremni da pruže otpor:

“ Pauza je ostavila posledice, ali sam zadovoljan kako su igrači proistupili obavezama i treninzima, kako ispunjavaju zadatke i veliki sam optimista da ćemo pružiti dobru igru, da će biti dobra utakmica, jer naša obaveza kako trenera tako i igrača je da nakon svih ovih loših dešavanja zbog pandemije, pružimo jednu dobru, sportski fer-plej utakmicu svim gledaocima pored malih ekrana.“

Fudbaler Napretka Nenad Gavrić smatra da će publika mnog nedostajati na predstojećoj utakmici, ali i da to stvara jednu dodatnu obavezu i motiv:

“ Ostaje žal što publika neće biti na stadionu. Radnički u svojim redovima ima odlične igrače poput Kojića, Čumića, Melega, Stojanovića, i ostalih, ali ćemo mi dati svoj maksimum da ostvarimo dobru igru u prvoj utakmici nakon pauze uzmemo tri boda.

Svaku utakmicu ćemo posvetiti preminulima od korona virusa, njihovim porodicama i našim vernim navijačima“.

Utakmica 27.kola  Napredak-Radnički igra se u subotu 30.maja sa početkom u 19:30 na stadionu Mladost u Kruševcu uz direktan televizijski prenos na TV Arena.

P