I ZA KRAJ – PUTINČANIN

Danas smo zatvorili prelazni rok. Naš novi igrač je iskusni vezista Marko Putinčanin. Dolazi iz redova šampiona Estonije, Levadije iz Talina, gde je pored titule, osvojio i estonski Super kup. Ugovor je potpisan do kraja sezone, s mogućnošću produženja, ukoliko postoji obostrano zadovoljstvo.

-Rešio sam da se vratim u Srbiju iz porodičnih razloga. Supruga uskoro treba da se porodi i to su trenuci kada želim da budem kod kuće. Imao sam još dve ponude, ali kada je stigao Napretkov poziv, verujte, zavladala je euforija u meni. Oduvek sam cenio Napredak kao veliki klub, osećao se i kao protivnički igrač odlično u Kruševcu. Stadion je mnogo lep, pravi engleski. Uživao sam na terenu, jer ovde je fudbalska publika, koja nagradi i rivala i pomislio sam – biće fantastičan osećaj kada ponesem čarapanski dres i izađem pred te navijače. Drugi, jednako važan razlog, zbog kojeg sam ovde je trener Dušan Đorđević, koga izuzetno cenim. Sarađivali smo već, znam koliko je posvećen i ambiciozan, a i sam sam još željan dobrih rezultata – istakao je, po potpisivanju ugovora Marko Putinčanin.

Karijeru je počeo u Zemunu, igrao potom za Bežaniju, pa rešio 2009. godine da krene „preko granice“ i otišao u Albaniju, u Dinamo, sa kojim je bio šampion…

-Nisam iz sportske porodice i u tom trenutku nisam imao nikog da me posavetuje, da je možda rano za inostranstvo. Ali, imao sam sreće i lepa iskustva nosim iz Dinama, sa kojim sam igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona – priseća se početaka Putinčanin.

Na međunarodnoj sceni oprobao se i u Kazahstanu, nastupao za Žetisu, potom uzbekistanski Navbahor. Sa slovenačkom Olimpijom je osvojio nacionalni kup, a poslednja ino stanica bila je estonska Levadija. U međuvremenu, u Srbiji je igrao i za Donji Srem, Radnik, Voždovac, Vojvodinu…

Sa Napretkom od ponedeljka, kada će se priključiti ekipi, koja je danas otputovala u Novi Pazar, počinje da ispisuje novo poglavlje u svojoj karijeri, sa željom da da pun doprinos novim uspesima kruševačkog fudbala. Jer, uveren je, kaže, bez obzira na loš start, da će se situacija na tabeli uskoro značajno promeniti. U Napretkovu korist.

 

P