DŽUGURDIĆ PROMAŠIO IZJEDNAČENJE

U prvom delu Lale su imale značajno veći posed, bile opasnije pred golom odličnog Petrića, koji je sa nekoliko sjajnih intervencija sačuvao mrežu netaknutom. Spustio je „rampu“ prvo ispred tamnoputog Baraja u 12. minutu, a šest kasnije, u dva navrata ispred Bastajića. Najbolja šansa viđena je, ipak na suprotnoj strani, ali u 27. minutu nije imao sreće Čečarić. Posle centaršuta Vukajlovića sa leve strane primio je loptu nadomak gola Carevića i u padu ga lobovao, ali lopta se od prečke vratila u polje.

U prvom poluvremenu glavna uloga je pripala čuvaru naše mreže. U 34. minutu zaustavio je Topićev projektil, a u poslednjim trenucima, posle efektnih „makazica“ Milosavljevića – ponovo je bio neprikosnoven…

Nastavila je Voša da pritiska i u nastavku, Baraj je unosio sve veću pometnju i intervenisao je trener Đorđević u 54. minutu, izveo iz igre Kočića i Đorđra Jovanovića, a na teren su izašli Šarić i Đeković. Međutim, već u sledećem minutu domaći su stigli do vođstva: Baraj je centrirao, Nikolić spustio glavom loptu za Simića, koji je bio nepogrešiv iz neposredne blizine – 1:0.

Propustio je Džugurdić priliku u 75. minutu da donese izjednačenje, sjajno ga je izbacio Šarić i umesto bar da proba da poentira, a bio je u vrlo povoljnoj situaciji, iskusni napadač je centrirao, a nije na drugoj strani imao ni jednog saigrača. Usledio je opasan kontranapad i sa dve izvanredne intervencije golman Petrić je ponovo vadio „kestenje iz vatre“.  U 81. minutu Šarić je još jednom lepo izbacio Džugudića, ali Travore je uspeo da ga stigne i osujeti. U sledećem napadu Čečarić je pronašao mladog Labana u srcu šesnaesterca domaćih, usledio je šut i odbrana Carevića, koji je mogao da postane i tragičar pošto je neoprezno, nakon što je izašao sa loptom korak van kaznenog prostora. Pokušao je Šarić da mu je ukrade, odbila se ona u tom duelu od čuvara novosadske mreže i krenula ka golu, ali stigao je Carević da se vrati i spreči izjednačenje.

Ukazala se na kraju šansa za remi. U poslednjim trenucima utakmice, posle duela Lazarevića i Čečarića, našao se naš napadač na travi, a sudija Ostraćanin je pokazao na belu tačku. Nakon intervencije iz VAR sobe, otišao je do monitora, pogledao snimak i ostao dosledan. Odgovornost je preuzeo Džugurdić i poslao loptu visoko preko gola!?

P