CILJ UVEK – POBEDA!

Zbog svetskog šampionata u Kataru, domaće prvenstvo startuje ranije u odnosu na prethodna, a na premijeri gostujemo Vojvodini u Novom Sadu. Utakmica se igra u nedelju, od 20 časova.

-Pauza je bila kratka i u ovom trenutku mogu da kažem da se nadam da smo spremni. U kojoj meri, pokazaće utakmica. Poznato je da smo promenili veliki broj igrača i svakako je potrebno da prođe jedan period, ne mogu da kažem uigravanja, ali treniranja sa ekipom da bi na terenu izgledali najbolje što možemo. Nadam se da ćemo na stadionu „Karađorđe“ izgledati disciplinovano, ozbiljno, trkački dobro i sigurno ćemo učiniti sve da dođemo do povoljnog rezultata. Naravno, svi znamo kako je Vojvodina reagovala u prethodnom periodu, da je promenila rukovodstvo, ceo stručni štab, dosta igrača. Izuzetno ambiciozno ulaze u ovo prvenstvo, sa željom da se umešaju i u borbu za titulu, tako da smo svesni da nas čeka teška utakmica, sa kvalitetnim protivnikom. Probaćemo da damo sve od sebe, pokažemo da ličimo na pravu ekipu i da pružimo maksimum. Da li će taj maksimum biti dovoljan za osvajanje bodova, to još ne znam, ali ćemo se potruditi – istakao je šef stručnog štaba.

U ovom šampionatu ispred mreže će stajati golman Nikola Petrić, po mnogih parametrima i ocenama, u prethodnom prvenstvu drugi golman Lige, odmah iz reprezentativca i čuvara Zvezdine mreže Milana Borjana. Na današnjoj konferenciji za medije posvedočio je da je pod Bagdalom dočekan sjajno i najavio uspešnu sezonu:

-Ja sam iz ovog dela Srbije i sa Čarapanima sam uvek dobro sarađivao. Prihvatili su me sjajno, vlada među nama dobra atmosfera. Smatram da su Klub i šef Đorđević dobro skautirali i doveli momke koji će da doprinesu uspehu u ovoj sezoni. Prvi rival, veliki klub i veliko ime – Vojvodina. Živeo sam tri godine u Novom Sadu i sve mi je to dobro poznato. Sa druge strane, mi respektujemo svakog protivnika, ali cilj Napretka na svakoj utakmici će biti pobeda.

P