BRDO I DALJE NEOSVOJIVO

Čukarički je bio bolji, stvorio nekoliko izuzetnih šansi i za ubedljiviju pobedu, ali je do nje došao uz veliku dozu sreće, u finišu prvog poluvremena, u trenutku pada koncentracije kompletne odbrane, na čelu sa golmanom Petrićem, koji je pre tog trenutka, ali i do kraja utakmice imao nekoliko sjajnih intervencija.

Imali smo dobru priliku da stignemo do vođstva u 34. minutu kada se Stefan Jovanović uputio u solo prodor, stigao nadomak šesnaesterca i odapeo kao iz katapulta, a golman Mićović je krajnjim naporom da skrene loptu u korner.

Mnogo problema, očekivano, pravio je Docić, kapiten Brđana. Odlično izvodio prekide, ali znao i direktno da ugrozi Petrićev gol. Presudio je, ipak Ivanović u 43. minutu. Sa roga šesnaesterca je, činilo se želeo da centrira, lopta je preletela sve naše defanzivce, odskočila ispred Petrića i završila u mreži – 1:0.

Mićin, koji je u nastavku zamenio Šarića, mogao je u 49. minutu da anulira prednost domaćih, sjajno ga je proigrao Krstić, ali je Mićović ostao nesavladan. Posle kornera, ponovo se istakao golman Čukaričkog, odbranio i odarac Bolhe. Na suprotnoj strani, posle kontranapada Ovusu se našao u situaciji da se upiše u strelce, ali je još jednu dobru intervenciju upisao Petrić u 56. minutu, a devet kasnije zaštitio mrežu i ispred svog beka Stefana Jovanovića, koji je u želji da otkloni opasnost prosledio loptu ka sopstvenom golu.

U poslednjih desetak minuta krenuli su puleni trenera Đorđevića u totalnu ofanzivu, Pantić je u 83. minutu tukao sa ivice kaznenog prostora, ali raspoloženi Mićović je još jednom bio na visini zadatka i na snazi je ostao „minimalac“, dovoljan da „Brdo“ ostane neosvojivo…

P