ZVEZDA – ZASLUŽENO

Jasno je bilo i pre početka derbija kome pripada ulogu favorita. Apsolutnog, ako se ima u vidu da na klupi i dalje nema šefa struke Milana Đuričića, da su povređeni Spremo i Tomić, a „roviti“ Bačanin, koji je već u 10. minutu morao na teren zbog povrede Marinkovića, kao i Kunić. Zbog svega toga, pokušao je promenom formacije u 3 – 5 – 2  pomoćni trener Stojanović da iznenadi šampiona, ali mu je ideja propala vrlo brzo, jer treći štoper Marinković se povredio, odnosno proveo na terenu nepunih desetak minuta…

Povrh svega, domaći su krenuli prilično bojažljivo, sa previše respekta i Zvezda je to znala da iskoristi. Možda bi derbi otišao u drugom smeru da je već u trećem minutu, posle centaršuta sa leve strane, Đorđe Jovanović bolje prihvatio loptu i šutirao kako je želeo, tek Borjan je bez većih problema sačuvao mrežu. Ekspresno, šampion je stigao do vođstva. Nakon kornera koji je izveo Katai, stigla je lopta do Erakovića, on je prebacio na drugu stativu Rodiću i usledio je mat glavom. U toj situaciji mladi Jordanov je bio nemoćan.

Nastavili su Beograđani da napadaju, odolovala je Napretkova odbrana do finiša provog poluvremena, a onda je, posle asistencije Petrovića usledila majstorska reakcija i pogodak Kataia za – 0:2!

U nastavku, mnogo bolje izdanje Čarapana, zaigralu su – kako je trebalo od početka i u 51. minutu zatresla se Zvezdina mreža. Prvo je Đuričković pogodio stativu, a odbijenu loptu prihvatio Bačanin i „poentirao“. Pomoćni sudija Miloš Simović je odmah podigao zastavicu i usledila ja VAR provera. Na grafici, koja je potom prikazana u TV prenosu, videlo se da je tek nekoliko centimetara bilo u pitanju i gol nije priznat. Pokušavali su potom Bačanin, ponovo Đuričković, ali i kapiten Marjanović, bio je Napredak bolji u tom periodu igre, međutim, promene rezultata nije bilo.

U finišu, na suprotnoj strani, Gajić i Ivanić su bili u situacijama da promene stanje na semaforu, ali u oba slučaja Jordanov je bio siguran…

 

P