BEZ KALKULACIJA NA POBEDU

Sutra je na programu poslednje kolo. Od 17 časova dočekujemo Javor…

-Došli smo posle dužeg vremena u situaciju da smo i matematički obezbedili naš status. To je deveto mesto i cilj nam je da tu ostanemo i nakon poslednjeg kola. Voleli bi da sezonu završimo pobedom na domaćem terenu, koja bi nam dala jednu lepu energiju za pauzu koja predstoji. Daćemo sve od sebe da skupimo i snagu i energiju da odigramo, prvenstveno kvalitetnu utakmicu. Znamo da ekipa Javora još uvek nije obezbedila opstanak, ali to nije naša matematika. Naš cilj je da odigramo dobar meč, da pobedimo i odemo na zasluženi odmor. Što se tiče igračkog kadra, van stroja su Putinčanin i Matić. Putinčanin je imao operaciju, koja je prošla uspešno, Matić je povređen. Ostali su spremni i izabraćemo ekipu, koja je spremna da odgovori zahtevu sutrašnje utakmice – istakao je na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Da bi pobedili, neophodni su golovi. U nekoliko navrata u prethodnim utakmicama mladi napadač Jovan Zogović je opasno pretio protivničkim golmanima…

-Iako smo i teoretski obezbedili superligaški status, idemo na pobedu protiv Javora. Nadam se da ću doprineti tome i postići prvi gol – optimista je Zogović.

Kalkulacija oko sastava tima neće biti, ali određenih promena, imajući u vidu i „zamor materijala“ verovatno hoće…

-Na teren će ekipa koja je u ovom trenutku spremna da trijumfuje. Želimo pobedom da se oprostimo od navijača, znam da su imali stresnu sezonu, uostalom kao i mi. Plej – aut svakako nije nivo takmičenja koji Napretku pripada. Znam da se očekuje veći broj mladih igrača u timu, ali sa njima uvek treba biti oprezan. Nije suština da samo izađu na teren već da odgovore postavljenim zadacima, bar 15, ili 20 minuta kvalitetno, a ne da budu 90 minuta bez učinka. Generalno, ne delim igrače na mlađe i starije, ali svakako će mladi uvek imati podršku.

Pauza će biti kratka, pa se nametnulo pitanje za šefa struke: da li ima mozaik tima za sledeću sezonu!?

-Imam i tačno znam šta nam još treba. Na utakmicama u prethodnom periodu svi igrači su dobili šansu i svi su bili u zahtevu takmičenja i prezadovoljan sam njima, jer svi su dali doprinos. Pojačanja su nam svakako potrebna, jer Napretku je mesto u plej – ofu, a ne u borbi za opstanak – zaključio je Dragan Perišić.

 

 

 

 

 

 

 

P