ZA KRAJ GOSTOVANJE NA TSC ARENI

U sedmom kolu plej – ofa, odnosno poslednjem u šampionatu 2023/24, sutra gostujemo u Bačkoj Topoli kod TSC – a. Domaćin je već obezbedio treće mesto i novi izalazak u Evropu, mi nemamo rezulatskog imperativa otkako smo se plasirali u plej – of i obezbedili nastvak superligaškog kontinuiteta, a član smo elitne srpske fudbalske divizije već osam sezona uzastopno i na leto ulazimo u devetu.

Logično, igrači su već prilično umorni i istrošeni i – svi sa nestrpljenjem očekuju odmor, ali treba odraditi i sutrašnju utakmicu…

-Nadam se da ćemo još dugo, dugo godina da trajemo kao superligaši i da ćemo u dogledno vreme da uradimo i nešto više, a dobro pamtim 2000. godinu i Napredak na međunarodnoj sceni. Aktuelno rukovodstvo na čelu sa Predsednikom radi na tome, za početak da oformimo ovog leta tim na duže staze, a potom da pokušamo, a daćemo svi sve od sebe, da izborimo Evropu. Što se tiče poslednje utakmice, igrači su već u glavama na odmoru i zaslužili su ga, kako fudbaleri TSC – a, tako i naši, zato se i igra u četvrtak, da bi momci imali koji dan više za odmor. TSC je ozbiljan klub, odličan tim i jasno je da neće biti lako. Osim toga, ozbiljno smo desetkovani povredama i bolešću dosta igrača, ali šta je tu je. Skockaćemo nekako tim, dobiće šansu još neko od omladinaca. Voleo bih da bude lepa utakmica, sa dosta golova, da publika uživa, a potom ćemo da sumiramo utiske – istakao je na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba Ivan Stefanović.

O težini zadatka koji predstoji našoj ekipi svedočio je napadač Andrija Majdevac:

-TSC godinama unazad predstavlja Srbiju u Evropi, igra odličan fudbal, ima sjajnog trenera. Na nama je da damo sve od sebe, pa kako bude. Najvažnije je da ovo poslednje kolo prođe bez povreda.

 

 

 

 

 

 

 

P