UTISAK BOLJI OD REZULTATA

Protiv šampiona Rumunije i učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u prvom poluvremenu smo odigrali odlično. U dobrom delu imali čak i veći posed lopte, bolje šanse. Uspešno su puleni trenera Đorđevića parirali skupu internacionalaca, u kojem je jedan bivši igrač Mančester Sitija (Boateng) i više Brazilaca, pa su fudbaleri Kluža bili bolji samo u jednom segmentu, broju izvedenih kornera. Iz igre nisu zapretili ni jednom…

Mogao je Kluž do vođstva nakon udarca iz ugla u četvrtom minutu, kada je Graovac pogodio prečku. Drugu priliku imao je, opet posle kornera, Matias, ali je poslao loptu preko gola. Na suprotnoj strani, već u sedmom minutu, Čarapani su brzo izveli prekid posle faula nad Pantićem, stigla je lopta do Mladenovića, koji je pokušao sa desne strane da je prosledi do Čečarića, ali uspešno su intervenisali defanzivci rumunskog šampiona i otklonili opasnost, baš kao i u 21. minutu, kada je pokretljivi i konstantno opasan Čečarić ponovo zapretio. Najbolju priliku novi vođa Napretkove navale i povratnik – Čečarić imao je u 34. minutu kada je pogodio stativu.

U nastavku na terenu su se pojavile nove postave, naša bez štoperskog tandema Kojčić – Kerkez (lakše povrede su u pitanju), pa su na delikatnim pozicijama u defanzivi zaigrali novajlija Bolha i mladi Obradović, koji je na probi. Neuigranost su „namirisali“ napadači Kluža, počeli da vrše pritisak i u 57. minutu prvi put je kapitulirao Petrić. Rumune je, sa bele tačke, u vođstvo doveo Dugandžić, prethodno je Projić nepropisno zaustavio Cveka. U 72. minutu imali smo tri šanse za poravnanje: pošto je Ivanić izblokiran stigla je lopta do Stevanovića, umesto gola, viđen je korner, a potom dve odlične prilike, prvo Obradovića, pa Zogovića, ali istakao se golman Sava. Usledio je kontranapad Kluža, viđene su dve sjajne intervencije Petrića, koji je bio nemoćan kada je lopta prihvatio Betankur – 0:2. Pobedu je fantastičnim golom u 78. minutu „potpisao“ Cvek.

Posle utakmice Napretkov trener Dušan Đorđević je istakao:

-Protivnik je možda i bio prejak u ovom trenutku, ali bilo je dobrih momenata u prvom poluvremenu, lošijih u drugom. Potrudili smo se da napravimo dva podjednaka tima, malo izmiksujemo, evidentno je onaj iz prvog bio malo bolji. U svakom slučaju, čeka nas analiza i ozbiljan rad.

Već sutra Napredak igra sa slovenačkom Murom.

NAPREDAK – KLUŽ 0:3 (0:0)

Stadion u Gornjoj Radgoni. Sudija: Slavko Nemet (Slovenija). Strelci: Dugandžić u 57, (iz penal), Betakur u 73. i Cvek u 78. minutu.

NAPREDAK: Savić, S.Jovanović, Pantić, Vukajlović, Mladenović, Čečarić, Kočić, Mršić, Đeković, Rašković, Đ.Jovanović. Igrali su još: Petrić, Todorović, Bolha, Obradović, Projić, Krstić, Sekulović, Stevanović, Džugurdić, Zogović i Ivanić.

KLUŽ: Balgradean, Matias, Graovac, Deak, Hameršov. Boateng, Debeljuh, Birligea, Braun. Muhar, Rodžer. Igrali su još: Sava, Bolinger, Paun, Dugandžić, Balan, Jeboa, Benatnkur, Cvek, Bručić, Homan, Pekrila.

 

P