PORAZ I U DRUGOJ PROVERI

Posle rumunskog prvaka rival nam je bio eks šampion Slovenije – Mura i upisan je novi poraz. Za razliku od dinamičnog i sadržajnog prvog poluvremena protiv Kluža, prvih 45 minuta duela sa Slovencima nije obilovalo uzbuđenjima. Najinteresantnije je bilo u prvih četvrt sata igre. Prvo pred golom Mure, kada smo imali tri uzastopna kornera, koja nisu materijalizovana, a na suprotnoj strani zapretio je Đapa. Viđen je i jedan pokušaj glavom Đekovića, ali nije bilo opasnosti po gol Mihaleka.

U 23. minutu Čečarić je smatrao da je nepropisno zaustavljen, zbog protesta je potom dobio javnu opomenu, a sudija Nemet je pustio da se igra nastavi. Možda je i napad Mure, odnosno brzonogi Đapa, koji je imao otvoren put ka golu Petrića, osujećen nesportski, tek ni tada se nije začula pištaljka… I onda mat u 40. minutu. Kapiten Mršić je oborio Đapu, tamo gde nije smeo, na udaljenosti nešto većoj od 20 metara. Šroler je namestio loptu i milimetarski precizno je poslao u gornji desni ugao gola nemoćnog Petrića, koji je paradom samo ulepšao pogodak prvotimca Mure.

U nastavku, trener Đorđević je ponovo menjao ceo tim. Pošto je Bolha igrao u prvom poluvremenu na poziciji zadnjeg veznog i ostavio dobar utisak, u odsustvu Kerkeza i Kojčića, sa Obradovićem je štoperski tandem činio Projić. I upravo on je, u 56. minutu, u želji da otkloni opasnost nakon centaršuta Šrolera, glavom matirao Savića. Usledio je u 71. minutu efektan lob Kovsa i bilo je jasno da pobeda pripada Muri. Ivanić je u 73. minutu samo ublažio poraz.

NAPREDAK – MURA 1:3 (0:1)

Igralište u Gornjoj Radgoni. Sudija: Strelci: Ivanić u 73. za Napredak, Šroler u 40, Projić (autogol) u 56, Kovs u 71. za Muru.

NAPREDAK: Petrić, S.Jovanović, Mršić, Đeković, Vukajlović, Bolha, Krstić, Kočić, Mladenović, Čečarić, Đ.Jovanović. Igrali su još: Savić, Todorović, Obradović, Projić, Marinković, Rašković, Selović, Laban, Ivanić, Džugurdić, Stevanović, Zogović.

MURA: Mihalek, Kuzmić, Moris, Karamarke, Bogola, Šroler, T.Cipot, Lorbek, Đapu, Daku, Kasalo. Igrali su još: Šumenjak, Beganović, K.Cipot, Balažic, Pucko, Kovs, Domjan, Maruško, Bobičanec, Škuflek, Klepač.

 

P