USLOVI ZA RAD IDEALNI, TRENER STEVANOVIĆ OBEĆAVA PREPOZNATLJIVU IGRU

Posle prvog dela priprema ekipa se preselila u Sloveniju, u Moravske Toplice, a o učinku u dosadašnjem delu i planovima, razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Goranom Stevanovićem…

-Počeli smo pripreme sedam dana pre svih i srećom da je tako bilo, jer sticajem okolnosti takva je situacija bila, da je moralo da se dovede dosta novih igrača. I za sada sve ide jako dobro. Klupsko rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Milošem Nenezićem, je angažovalo dobre igrače, ispunili su mi sve želje. Prezadovoljan sam radom momaka i disciplinom u ekipi, ali i kako upijaju sve ono što tražimo od njih. Naravno, treba sad vremena da sve dođe na svoje mesto, a očekujemo i još neka pojačanja. Svi bi u inostranstvo, neko nađe takav angažman, neko ne, pa propusti veći deo priprema, potom se naknadno sprema. To su već viđeni problemi, sa kojima se suočavamo, ne samo mi.

U Sloveniji je velika vrućina, ali ostali uslovi u Moravskim Toplicama su idealni.

-Vrućina je svuda i ne dozvoljavamo da nas to omete. Prelepi hotel Vivat ima sve neophodne sadržaje, a ono što nam najviše znači je teren, tik uz hotel. Nema potrebe za vožnju autobusom, igrači bukvalno sa terase sobe izlaze na trening, a teren je fantastičan.

Na prvoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji poraženi smo od Nafte 1903 (1:2), na papiru najslabijeg rivala u odnosu na naredna dva (Njiređhaz i Bohemians). Dominirali smo u prvom poluvremenu, ali pogodio je samo Stoiljković. U nastavku, međutim, drugačija slika…

-Tačno se videlo ko je od početka trenirao, a ko se kasnije priključio. Igrali smo u prvom poluvremenu dopadljivo, onako kako i hoću. Igrači su vrlo brzo navikli na sistem koji forsiram. U drugom poluvremenu je došlo do pada, u fizičkom smislu pogotovo, ali svi treba da dobiju šansu. I bez obzira na poraz, nisam nezadovoljan, daleko od toga. Uostalom, ne spremamo se za prijateljske utakmice, već za 19. jul i premijeru sa Partizanom i ono što nas potom čeka.

Teško je u ovom trenutku predvideti Napretkove domete, ali uvek želimo korak napred.

-Uvek sam optimista i sigurano je da ćemo dati maksimum da uradimo nešto dobro, nešto što nije skoro viđeno u Napretku. Treba, naravno, vremena, pre svega da se naviknemo jedni na druge. Da će biti ozbiljne igre, dinamike, uživanja, biće sigurno – poručuje šef stručnog štaba Goran Stevanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

P