PORAZ NA PRVOJ UTAKMICI U SLOVENIJI

Prva prijateljska utakmica na pripremama u Sloveniji odigrana je na terenu Fudbalske akademije Nafta 1903 u Lendavi, prelepom i novom sportskom objektu u okviru kojeg su tri terena, dva sa prirodnom i jedan sa veštačkom travom. Nafta 1903 je u minulom prvenstvu izborila plasman u Prvu ligu Slovenije i dobila moćnog sponzora iz Mađarske i u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Jedan od dokaza, pored kompleksa Akademije, je i veliki broj internacionalaca u ekipi.

Mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, imali prilika i za ubedljivije vođstvo, mada ni domaća ekipa nije bila bezopasna. Međutim, samo jednom su naši fudbaleri uspeli da  matiraju golmana Slovenaca Žombora. U lepoj akciji u 15. minutu dupli pas su razmenili kapiten Bastajić i Obradović i „spojili“ sa golom Stoljikovića, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine smesti loptu u mrežu.

Iako prijateljska, utakmica je imala takmičarski ritam, iako je bila paklena vrućina. Evidentno je bilo da fudbaleri obe ekipe žele da se nametnu trenerima, pa se nisu štedeli, a u jednom žestokom duelu naš napadač Obradović je završio na travi krvave glave. U našoj startnoj postavi našao se i štoper Miličić, koji je došao na pozajmicu iz Partizana i juče se priključio ekipi u Moravskim Toplicama.
Zaigrao je novi slovenački prvoligaš u nastavku još agresivnije i posle dobre kombinacije po desnoj strani brzonogi Kalnoki Kis je poravnao na 1:1 već u 51. minutu. Imao je potom Šarić, pošto je u kaznenom prostoru oboren Ignjatović i dosuđen penal, u 55. minutu, idealnu priliku da ponovo dovede svoj tim u vođstvo. Umesto rutinske egzekucije sa bele tačke usledio je šut – visoko preko gola.
Pitanje pobednika je, ipak rešeno iz penala, ali na suprotnoj strani terena. Jović je deset minuta kasnije nesmotreno startovao i srušio Salaja, koji je potom preuzeo odgovornost i pogodio za konačnih – 2:1.

 

 

 

 

 

 

 

 

P