U NEDELJU STIŽE PARTIZAN

Danas je održan sastanak Organizacionog odbora, a na dnevnom redu je bilo razmatranje mera koje će biti sprovedene u cilju bezbednosti svih aktera nedeljnog susreta sa Partizanom. O tome je na konferenciji za medije govorila Valentina Vasić, generalni sekretar Napretka:

-Prodaja ulaznica počinje u subotu od 10 časova na glavnoj biletarnici na našem stadionu, a 500 karata za južnu tribinu će biti u prodaji i na stadionu Partizana. Cene su godinama iste, za južnu tribinu 400 dinara, istočnu 500, tribinu zapad 1 – 600 i tribinu zapad 2 – 700 dinara. Odluka rukovodstva kluba je da se naši verni navijači nagrade i svi koji žele na severnu tribinu danas do 18 časova mogu da preuzmu besplatnu kartu, kao i sutra od 10 do 18 časova. U nedelju, na dan utakmice, tih karata neće biti na blagajnama. Ono što je još jako bitno, navijačka obeležja Partizana neće biti dozvoljena na zapadnoj tribini, pa apelujemo na simpatizere crno – belih da kupe karte za južnu, ili istočnu tribinu. Uobičajeno, pošto je u pitanju utakmica visokog rizika i deca moraju da imaju ulaznice. Inače, odluka rukovodstva o besplatnom ulazu na severnu tribinu, važiće i za narednu utakmicu sa Crvenom zvezdom.

Na dan utakmice saobraćaj oko stadiona će biti zatvoren…

-Sve ulice koje gravitiraju stadionu biće zatvorene za saobraćaj u nedelju od 15:30 h, a ovom prilikom molimo građane koji parkiraju vozila ispod tribina i na parkingu oko stadiona da uklone svoje automobile. U suprotnom, to će biti u nadležnosti policije. Inače, kapije stadiona se otvaraju u 17 časova i apelujemo na navijače da dođu ranije, kako bi se izbegle gužve i svi mogli na vreme da uđu na stadion – istakla je Valentina Vasić.

A, šta očekivati od naših fudbalera, koji su u dubokoj minus fazi. U prva tri kola plej ofa nisu uspeli da postignu gol, a primili su čak devet. Doduše, nedavno su ostali uspravni u Humskoj i doneli bod sa Topčiderskog brda, pa ostaje nada da će u nedelju motivacija, ali i borbenost konačno biti na pravom nivou.

-Partizan jeste favorit i dalje je u borbi za titulu, ali ja duboko verujem, iako su celog proleća partije naših igrača na nezadovoljavajućem nivou, da će u nedelju biti drugačije, jer ipak su to posebne utakmice. I dalje čekamo pravu reakciju, posebno u odnosu na prethodna dva poraza, od Radničkog i Voždovca, jer ta izdanja su bila ispod svakog kriterijuma Super lige. Zašto je tako, sigurno će biti predmet ozbiljne analize. Bilo kako bilo i uprkos svim kadrovskim problemima, ono što želimo je da pružimo žestok otpor Partizanu, da učinimo utakmicu neizvesnom. Borim se i tražim od igrača da pruže maksimum na terenu, to im je i obaveza i iskreno se nadam da mogu da odigraju utakmicu o kojoj će se pričati u pozitivnom kontekstu, da priušte navijačima sadržajnu i zanimljivu partiju – naglasio je šef struke Zoran Milinković.

Ordinacija na stadionu je i dalje puna, čeka se poslednji izveštaj doktora Kljajića, a izvesno je da se, posle suspenzije zbog kartona, vraćaju kapiten Marjanović i štoper Kojčić.

 

 

P