TREĆA UZASTOPNA „TROJKA“

I sa severa Bačke, vratili su se Čarapani – pevajući, sa nova tri boda! Imao je Napredak sve vreme više od igre, stvorio dosta šansi, realizovao dve, dovoljno za pobedu. Da li je činjenica da će domaći nastupiti oslabljeni, zbog brojnih kadrovskih problema, nagomilanih kartona i povreda, u jeku afere oko nameštanja utakmica, za epilog imala skidanje ove utakmice sa kladioničarskih lista, nije Napretkova briga, ni krivica. Pobeda Čarapana je čista kao suza i zaslužena. Protiv oslabljenih Subotičana, a slavili su Kruševljani na istom terenu i prošlog proleća, silno motivisani, jer svaki meč im je kvalifikacioni, puleni trenera Đuričića su bili na visini zadatka.

Poveo je Napredak u 34. minutu: za korner se izborio Čečarić, udarac iz ugla izveo Spremo, a najviši u skoku na drugoj stativi bio je Melunović i glavom zakucao loptu u mrežu. Imao je visoki napadač Čarapana još nekoliko šansi da se ponovo upiše u listu strelaca, ali osujetio ga je golman domaćih. Na suprotnoj strani, zapretili su i napadači Spartaka u nekoliko navrata, međutim, Ostojić je “spustio rampu” ispred svoje mreže.

Pobedu je overio Bačanin u 77. minutu, na asistenciju Miloševa, koji je završio veliki deo posla. Presekao je akciju Subotičana, odlično probio po desnoj strani i lepo poslužio Bačanina, koji je manirom rasnog strelca primorao Vukanića na kapitulaciju.

Posle 32. runde maksimalno se zakomplikovala situacija u borbi za opstanak. Javor, Voždovac i Napredak imaju po 38, a Rad i Radnički po bod više. Novi Pazar zaostaje za nama dva, Inđija četiri boda…

P