I U SUBOTICI NA POBEDU

Posle dve vezane pobede, na Čairu protiv Radničkog i nad Mačvom, kod kuće, najavljuju Čarapani i treću uzastopnu, uz maksimalan respekt prema Subotičanima…

-Spartak ŽK je po meni hit prvenstva, jedan od najmlađih timova u ligi, sa sedam, osam bonus igrača, a imaju mnogo bodova, to je za svako poštovanje. I tako se i odnosim prema nedeljnom rivalu, tim pre što je Ljubiša Dunđerski, moj pomoćnik iz drugog mandata u Vojvodini i moj igrač iz prvog mandata na klupi Lala, danas u Spartaku sportski direktor. Idemo na sever Bačke da pokušamo da pobedimo, jer trijumf bi nam širom otvorio vrata opstanka. Imamo peh da ne možemo da računamo na Sašu Marjanovića, koji se povredio na utakmici sa Mačvom, a potom je iz stroja ispao i Luka Milunović, ali to ne menja naše ambicije. Sa druge strane, ni domaćin, zbog kartona neće biti kompletan.

Optimista je i defanzivac Jovan Marinković:

-Iza nas su dve pobede, koje potvrđuju da smo u dobroj formi i imamo pravo da se nadamo da možemo da osvojimo tri boda i na severu Bačke. U takvoj smo situaciji, nemamo izbora, moramo da idemo na pobedu, jer borba za opstanak i dalje traje, a cilj je da što pre stignemo do bezbedne zone. Nedeljni protivnik je godinama u vrhu Super lige i sada odlično pozicioniran i to je motiv više za nas. U svakom slučaju, daćemo sve od sebe da se iz Subotice vratimo sa tri boda.

Navijači i dalje, zbog epidemiloške situacije, ne mogu na tribine, ali pomno prate dešavanja u voljenom klubu i svakodnevno putem društvenih mreža pružaju podršku, I ovom prilikom želeli su da čuju komenatar šefa struke Milana Đuričića na teme koje ih posebno interesuju. U jeku afere oko nameštanja, koja potresa srpski fudbal, interesovalo ih je mišljenje našeg trenera, a tražili su i odgovor na pitanje: kako bi reagovao kada bi se našao kao akter neke takve utakmice!?

-Mi igramo pošteno i ovog proleća smo u gornjem domu tabele, ali i dalje se grčevito i pošteno borimo, pošto je zaostatak iz prvog dela šampionata bio veliki. Nikada ne bih vodio nameštenu utakmicu. Smatram da svako treba, pre svega, da gleda u svoje dvorište. FSS je reagovao na dešavanja u Prvoj ligi i već izrekao kazne. Da li će biti akcije vezane za superligaške utakmice, ostaje da vidimo. U svakom slučaju, imamo poverenje u institucije. I ne treba čovek da bude paranoik i veruje u neke teorije zavere. Neka svako radi svoj posao – zaključio je Milan Đuričić, strateg Čarapana.

P