TRAJKOVIĆ U TIMU JESENI

Može li igrač iz kluba sa začelja tabele da bude u timu sezone?! Prvi odgovor koji se nameće je NE i nije tačan. Da, može da bude među odabranima i to znači da vredi mnogo. A, to je slučaj sa našim Stefanom Trajkovićem! Veliko priznanje za kapitena naše kadetske ekipe…

-I obaveza da na proleće, ne samo ja, već cela ekipa, bude bolja, uspešnija u borbi za bodove. I da izborimo opstanak – kaže Stefan.

Stigao je pod Bagdalu pre godinu dana iz Dinama iz Vranja, a na pitanje: otkud u Napretku, jer obično je momcima sa juga Srbije prva stanica Niš, odgovara:

-Koordinator naše Škole Nebojša Mihajlović me je pratio dok sam igrao za Dinamo i pozvao u Kruševac, a poziv ovako velikog kluba se ne odbija.

Stefan Trajković igra na poziciji ofanzivnog veznog. Jesenas je postigao šest golova za kadete i jedan za omladince i svi se mogu opisati u superlativu, kao evro, neodbranjivi, fenomenalni, fantastični projektili, iz slobodnih udaraca, ili sa distance. Kaže, svi su mu dragi i ipak izdvaja jedan:

-Onaj protiv Rada. Bio je najava naše prve pobede jesenas i uvod u tri uzastopna trijumfa.

U izveštaju na stranici Omladinske lige Srbije ostalo je zapisano, pod naslovom Stefan Trajković minirao građevinu:

„Posle 14. odigranih kola, kadeti Napretka ostvarili su prvu pobedu. Predvođeni sjajnim Stefanom Trajkovićem, Čarapani su zasluženo slavili na Banjici. Prednost Kruševljanima doneo je Stefan Trajković, evrogolom sa 25 metara.“

Predstoji prolećni deo sezone, start je zakazan za 4. mart, pripreme su počele, a svi u našem taboru su uvereni da opstanak nije nemoguća misija.

-Radimo dobro, atmosfera je odlična, a recept za uspeh je trud, maksimalno angažovanje na treninzima i utakmicama, vera i samopouzdanje – zaključuje Stefan Trajković, kapiten ekipe.

Optimista je i trener Nikola Bogdanović. Otkako je preuzeo ekipu krenuli su bolji rezultati…

-Mislim da sam uspeo da prenesem na ekipu pozitivnu energiju, vratio momcima samopuzdanje, pa su se i sami uverili da mogu mnogo više od prikazanog do tada. Počeli smo sa pripremama na vreme, još uvek je uvodna faza, u kojoj je akcenat na fizičkoj spremi, a potom ćemo odigrati četiri, ili pet prijateljskih utakmica. Već su zakazane sa Meševom i Trajalom. U ovom trenutku je najvažnije da su svi zdravi – ističe učitelj kadeta Nikola Bogdanović.

Do kraja nedelje trebalo bi da stigne nekoliko igrača na probu, ali i pojačanja!?

-Svi u stvari dolaze na probu. Jer i oni, koji po do sada prikazanom u prethodnim klubovima deluju kao pojačanja treba da se nametnu i dokažu da zaslužuju da nose Napretkov dres. Testiraćemo ih na dve utakmice, a potom doneti odluku. Cilj je da kvalitetno dopunimo ekipu i pojačamo konkurenciju, kako bi  nastavku pokazali da nam nije mesto tu gde smo trenutno i izborili opstanak – poručuje na kraju trener Nikola Bogdanović.

 

 

 

 

 

 

P