NA KRAJU REMI

U poslednjoj proveri u Turskoj, protiv Aktobea, odigrali smo nerešeno – 0:0. Na četiri utakmice postigli smo četiri gola, a naša mreža je mirovala svih 360 minuta!

Vicešampion Kazahstana bio je rival sa najvećim rejtingom, a iako je ovo bila generalna proba pred prolećnu premijeru, trener Đorđević, kao što je i najavio nije igrao „otvorenih karata“. Na teren je od starta poslao sledeću postavu: Petrić, S.Jovanović, Mršić, Đeković, Vukajlović, Putinčanin, Đ.Jovanović, Stanković, Knežević, Rosnup, Šarić. Počeo je sa izmenama od 53. minuta, zaključno sa 87. na teren su redom ulazili: Krstić, Ljubomirac, Kerkez, Čečarić, Bastajić, Savić, Pantić, Zogović, Prijović i Laban.

Kazahstanci su bili izuzetno agresivni i ofanzivni, dolazili su u završnicu redovno sa četvoricom igrača, ali prvi je pokušao da zapreti Šarić. U petom minutu iz slobodnog udarca, pogodio je samo živi zid. Samo minut kasnije, gužva pred našim golom. Lucidni Samorodov je centrirao, Kozlov glavom prebacio loptu na drugu stativu, ali uspeli su naši defanzivci da otklone opasnost. Oprobao je u 10. minutu Stanković šut sa distance, nije bio precizan, a pet minuta kasnije uzvratio Brazilac Elder, nakon ubacivanja sa strane probao je atraktivno makazicama preko glave, ali lopta je otišla iznad gola.

Samorodov je u 25. minutu sa ivice kaznenog prostora bio za malo neprecizan, a na prvom ozbiljnom iskušenju našao se golman Petrić u 31. minutu. Dobio je Elder loptu u prostor, izašao sam pred našeg golmana, koji mu je ušao u šut i zaštitio svoju mrežu.

Oboren je Šarić na ivici kaznenog prostora u 39. minutu. Odlučio je da ponovo bude izvođač slobodnog udarca, usledio je snažan šut po zemlji i – zatresla se stativa! Pokušali su fudbaleri Aktobea da stignu do vođstva u finišu prvog poluvremena, ponovo je Samorodov bio opasan, a Petrić siguran, izbacio je loptu u korner, a nakon udarca iz ugla je uhvatio…

U prvoj polovini drugog poluvremena smo diktirali tempo, bili bliži golu Pokatilova. Knežević je u 48. minutu solidno šutirao, ali ne i dovoljno precizno, oprobao je u 53. Rosnup udarac, ali uspeo je da ga ukroti čuvar kazahstanske mreže, da bi posle lepe akcije i Šarićeve asistencije, Krstić tukao iznad gola. Na suprotnoj strani Hugo je u 63. minutu loše nanišanio iz izgledne pozicije i poslao loptu u gol – aut, a samo dva minuta kasnije Samorodov je dobro zagrejao dlanove Saviću.

Odlično su kombinovali Bastajić i Šarić u 76. minutu, na kraju – samo korner. Najbolju šansu da stignemo do gola imali smo u 80. minutu: Šarić je završio najveći deo posla, odigrao povratnu za Vukajlovića, koji se ubacio pred gol, ali nije gađao gde je trebalo i Pokatilov je uspeo da izbaci loptu u korner…

 

 

 

 

 

 

 

 

P