STRPLJIVO SA KOLUBAROM

Posle dve nedelje nastavlja se borba za bodove u srpskom šampionatu, a već u petak (17 časova) gostujemo Kolubari u Lazarevcu…

-Iskoristili smo prethodni period da one koji su odigrali do sada veliki broj utakmica osvežimo, a ostali, koji su manje igrali dobili su priliku da se pokažu u Nišu i uđu u takmičarski ritam. Naravno, pripremali smo se i za predstojeće gostovanje u Lazarevcu. I mogu da kažem da će najznačajnije na toj utakmici biti – da budemo strpljivi. Kolubara u drugom delu sezone beleži dobre rezultate, prima mali broj golova, igra vrlo disciplinovano i čvrsto i u svakom trenutku utakmice zna šta hoće. Isto tako i mi znamo šta hoćemo i kada treba to da uradimo. Neophodno je da budemo koncentrisani i maksimalno fokusirani na sve ono što će se dešavati na terenu. Pokušaćemo da odigramo najkvalitetniju utakmicu do sada i vratimo se sa pozitivnim rezultatom, jer predstoje još tri kola do kraja do završetka regularnog dela prvenstva i u ovom trenutku je svaki bod i pobeda zlatna – naglasio je na konferenciji za medije šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Mladi reprezentativci Stanković, Knežević i Prijović priključiće se ekipi u Lazarevcu, po povratku iz Španije, gde su branili boje Srbije protiv SAD. Đeković je odsutan zbog bolesti…

-Privilegija je imati toliki broj reprezentativaca. Ovaj mikro ciklus smo odradili bez njih, šansu su dobili i iskoristili je igrači koji su nastupili u Nišu. Sa druge strane, sjajna je stvar imati mlade reprezentativce na klupi i znati da u svakom trenutku mogu da uđu i preokrenu tok utakmice – istakao je Perišić.

Đorđe Jovanović je debitovao za Napredak pre dve godine, upravo protiv Kolubare pod Bagdalom i pružio maestralnu partiju, postigao dva gola. Na pitanje – hoće li biti „reprize“ u Lazarevcu, usledio je odgovor:

-Sigurno da nas čeka jedna zahtevna i teška utakmica, o čemu svedoči pozicija na tabeli domaćina predstojećeg susreta. A, što se „reprize“ tiče, iskreno se nadam da ću ponoviti barem polovinu, mada to i nije toliko bitno. Važno je da Napredak izađe kao pobednik.

 

 

 

 

 

P