SPREMNI ZA „SRPSKI EL KLASIKO“

Izvojevali smo na crno – beloj strani Topčiderskog brda značajnu pobedu nad Partizanom, ali nije bilo velikog slavlja, jer već u nedelju nas čeka „srpski El Klasiko“. Pod Bagdalu stiže niški Radnički…

-Znam iz iskustva, posle utakmica sa Partizanom i Crvenom zvezdom, uvek je teško motivisati ekipu, međutim, sledi nam derbi ovog dela Srbije, koji ima posebnu draž, a o tom rivalitetu sigurno zna više Saša Marjanović. U goste nam dolazi ekipa koja ima puno bolji roster i izbor igrača nego što tabela pokazuje. Promenili su trenera, a ubeđen sam da su na poslednjoj utakmici malo i odmarali igrače pripremajući se za nas. Nama je sada prioritet da osvežimo ekipu u naredna dva dana. Očekujem da ćemo biti maksimalno motivisani i ispuniti sve zadatke. Mislim da smo u Beogradu prezentovali dobar fudbal, a nije lako to ponavljati. Želim da se zahvalim navijačima, koji su nas dočekali u povratku sa utakmice sa Partizanom na ulasku u grad i ispred stadiona. Bili smo ganuti i oduševljeni. Očekujem u nedelju veću posetu i pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo znati da uzvratimo na pravi način – obećava šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović.

Saša Marjanović je u prvom mandatu u Napretku postao klupska legenda. Vratio se u Kruševac, upravo iz redova nedeljnog gosta, niškog Radničkog…

-Ide još jedna od teških utakmica u nizu, vrlo brzo posle Partizana, ali navikli smo na to i jedva čekamo duel sa Nišlijama. Dolazi nam u goste dobar protivnik, sa kvalitetnim pojedincima, međutim pokazali smo da sa svima možemo da se nosimo. Uz dobru podršku sa tribina, a naš dobar pristup sigurno neće izostati, verujem da možemo na nastavimo uspešnu seriju – optimista je iskusni vezista.

Novinare je zanimalo ima li euforije nakon pobede nad Partizanom…

-Samo je podstrek više za buduće izazove. Da ne budem pogrešno shvaćen, pobeda protiv Partizana vredi tri boda, kao na svakoj drugoj utakmici. Malo smo proslavili, ali to je već prošlost. Pobeda jeste velika, možda ćemo u nekom narednom periodu tek da shvatimo šta smo uradili, sada je cilj da nastavimo taj niz i, ako Bog da, da pobedimo – istakao je Marjanović.

Nadovezao se trener Gaćinović:

-Izazvali smo veliku pažnju, mislim da se u zadnja dva dana piše samo o nama. Utakmicu uvek vezujem za igrače, znam njihov mentalitet, karakter, kako dišu i toliko sam ubeđen da neće biti negativnih posledica, jer već smo arhivirali gostovanje u Beogradu. Možda je i dobro što igramo baš protiv Radničkog, jer to rivalstvo će sigurno usloviti dodatnu inspiraciju.

 

 

P